Evo što se dogodilo Zemlji u 10 godina

ecowithem_ / instagram
Dok mnogi objavljuju svoje fotke prije 10 godina i danas, netko se sjetio pokazati što se u jednom desetljeću dogodilo Zemlji. I nije dobro
Vidi originalni članak

Nedavno je na Instagramu (i svuda po internetu) postao ultra popularan trend '10 years challenge' i sad svi objavljuju svoje fotke prije 10 godina i danas. Ipak, neki su izazov malo modificirali pa su počeli objavljivati fotografije Zemlje prije 10 godina i sad i ne, situacija stvarno nije okej.

Prema nekim podacima, piše Business Insider, 2019. godina bi za Zemlju mogla biti presudna. Naime, istraživanja su pokazala da je temperatura oceana u 2018. godini bila i službeno najtoplija dosad. Uz to, znanstvenici su otkrili kako se svjetska mora i oceani zagrijavaju 40 posto brže nego što su predviđanja pokazala nekoliko godina unazad.

via GIPHY

Također, Arctic Ice Sheet - komad morskog leda koji prekriva Arktički ocean - nestaje gotovo šest puta brže nego što je to bio slučaj 1980. 

No, s obzirom na to da mnogi ljudi i dalje ne shvaćaju ozbiljno problem globalnog zatopljenja, mnoge udruge, organizacije i pojedinci počeli su na društvenim mrežama objavljivati fotografije Zemlje iz 2009. (ili ranije) i danas, kako bi slikovito, uz #10yearschallenge hashtag, pokazali da je problem stvaran. I kako bi i druge potaknuli da djeluju. Ovo su samo neke fotografije Zemljinih 10 (20, 30, 100...) godina. Najbolje da pogledate:

Earth's #10yearchallenge

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najiskrenije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, ljubavnu priču Nike i Raste, najveći ljubavni horoskop za 2019. i još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, kupite ga na svim kioscima!

Posjeti joomboos.24sata.hr