Evo zašto volimo Billie Eilish

billieeilish/instagram
Billie je ove godine objavila svoj prvi album, nastupila na Coachelli, a nedavno je i zasjala u Calvin Klein kampanji. Izgleda da ova 17-godišnjakinja iz Los Angelesa niže uspjeh za uspjehom, a mi smo ti izdvojili 10 razloga zbog kojih je jako volimo.
Vidi originalni članak

Billie Eilish se tek nedavno pojavila na glazbenoj sceni, a već je zasjenila zvijezde koje stvaraju glazbu dugi niz godina. Tek smo ju počeli upoznavati, a već je jaaako puno toga podijelila s nama, bilo da je riječ o glazbi ili privatnom životu. Evo samo par razloga zašto je volimo (više nam ne bi stalo ovdje).

1. Zbog genijalnog prvog albuma i glazbe koju radi

Njezin debitantski album When we fall asleep, where do we go? iz 2019. učinio ju je prvom glazbenicom rođenom u 2000-ima čiji je album na prvom mjestu glazbenih ljestvica u SAD-u. Osim toga, najmlađa je glazbenica čiji je album na prvom mjestu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

via GIPHY

2. Piše glazbu od svoje 11. i živi je

Billie je za Vogue rekla da joj je pjevanje u zboru pomoglo da razvije svoje pjevačke vještine. Navodno ju je obitelj morala ušutkavati koliko je često pjevala, a smatra da ju je to i dovelo do pisanja pjesama još od ranog djetinjstva.

3. Poseban odnos s bratom

4. Iskreno govori što misli i kako se osjeća

via GIPHY

Billie ima upečatljiv stil odijevanja koji je opisala kao - jako čudan. Rekla je da voli široku odjeću jer tako nitko ne može imati mišljenje o njezinom tijelu, zato što ne zna što se skriva ispod. Okej, iako nam je drago da o ovome iskreno govori, s druge strane je jako tužno što živimo u društvu u kojemu se netko mora skrivati kako ga drugi ne bi povrijedili. Mi te volimo Billie...<3

5. Otvoreno priča o Touretteovu sindromu 

Kada su joj ljudi počeli pridavati pažnju zbog glazbe, poraslo je i zanimanje za njezino zdravlje. Tourettov sindrom, od kojeg Billie boluje, neurološki je poremećaj koji karakteriziraju nekontrolirani pokreti i vokalizacija. Svoje iskustvo s ovom bolesti podijelila je s fanovima na svom Instagramu, ali i kada je gostovala kod Ellen i o tome uvijek otvoreno govori, bez srama. 

6. Glasno progovara o problemima koji je zanimaju

U 2018. je s gradonačelnikom Los Angelesa sudjelovala u kampanji u kojoj je pozivala mlade da se registriraju kako bi mogli glasati. Osim toga glasno zagovara prava žena na pobačaj.

"Žene bi trebale reći, raditi i osjećati ono što žele. Nitko im ne bi trebao govoriti što da rade sa svojim životima", izjavila je Billie jednom prilikom.

 

A zbog čega ti najviše voliš Billie?

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr