Filmski klasici koje možemo pogledati milijun puta

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva
Dok nas neki filmovi toliko zbune i umore da ih više nikad ne poželimo pogledati, nekima se vraćamo isponova i iznova i nikada nam ne dosade.
Vidi originalni članak

Jedan od takvih filmova je zasigurno ‘Sam u kući’, jer nemoguće je zamisliti božićne praznike bez snalažljivog Kevina i dvojice lopova, totalnih blesana koji uspiju nasjesti na sve Kevinove zamke, a ipak se iz svake uspiju izvući živi (i koliko toliko, zdravi).

Portal BuzzFeed je složio anketu za svoje čitatelje te ih upitao koji su to filmovi iz djetinjstva koje mogu gledati svaki put iznova bez da im dosade. A ovo je lista filmova koje su čitatelji naveli:

1. Moja djevojka

Jedna od najljepših, ali i najtužnijih romantičnih komedija, "Moja djevojka", nezaboravna je priča o prvoj ljubavi i odrastanju te iskren pogled na svijet odraslih očima djeteta.

2. Ostani uz mene

Jednog vrućeg ljetnog dana, dječak Vern je od svog starijeg brata Billyja doznao da se izvan grada nalazi tijelo dječaka na kojeg je naletio vlak i tada Gordie i prijatelji pješice kreću uz željezničku prugu kako bi vidjeli o čemu se radi...

3. Crooklyn

Ovo je uzbudljiva biografska drama Spikea Leeja o učiteljici, njezinom mužu jazz glazbeniku i njihovih petero djece u Brooklynu 70-ih godina.

4. Bubimir

Ovo je fantastična horor komedija Tima Burtona o duhovima koji iz kuće pokušavaju izbaciti antipatične ljude koji se dosele u njihov dom. U tom izbacivanju im pomaže komičan zombi Bubimir - koji im zapravo više odmaže nego pomaže.

5. Harry Potter i kamen mudraca

Ovaj nastavak donosi priču o dječaku koji na svoj jedanaesti rođendan doznaje da je siroče dvoje moćnih čarobnjaka i da posjeduje vlastite jedinstvene čarobnjačke moći. Pozvan da pohađa Školu vještičarenja "Hogwarts", Harry se upušta u avanturu svog života.

6. Moj prijatelj Willy

‘Moj prijatelj Willy’ priča je o prijateljstvu 12-godišnjeg dječaka i kita ubojice. Radi se o avanturi koju nikad nećete zaboraviti.

Koji film ćete pogledati za vikend?

 

Prva epizoda 'Teinih dnevnika' izlazi 2. srpnja. Stay tuned!

Posjeti joomboos.24sata.hr