Fina, a zdrava - niskokalorična čokoladna pita

Canva
Ako pokušavati pripaziti kalorije koje unosite, ne brinite, ovu pitu možete jesti
Vidi originalni članak

Ova čokoladna pita ima manje od 100 kalorija po komadu!

Sastojci:

  • 30 g bademovog ili integralnog brašna 
  • 10 g proteina u prahu, okus čokolade 
  • 10 g kakaa za pečenje 
  • 30 g nemasnog svježeg sira 
  • 1 bjelanjak 3 g praška za pecivo 
  • 30 g zaslađivača po izboru, npr. stevije, eritritola
  • 250 g nemasnog svježeg sira 
  • 100 g krem sira 
  • 1 jaje 
  • 15 g praška za puding od čokolade
  •  5 g kakaa za pečenje
  •  5 g mljevenih lješnjaka
  •  malo sladila po izboru

Priprema:

Pomiješaj brašno, kakao za pečenje, proteinski prah i prašak za pecivo. Zatim dodaj sir, bjelance i zaslađivač pa miješaj dok ne nastane fleksibilno tijesto. Ako je tijesto grudasto, po potrebi možeš dodati malo mlijeka.

Obloži tijestom kalup za pečenje (15 cm). Peci na 200 stupnjeva u pećnici (gore/dolje) oko 10 minuta.

U međuvremenu pripremi nadjev: miješaj sir, krem sir, jaje, puding u prahu, kakao za pečenje, mljevene lješnjake i malo zaslađivača dok ne dobiješ glatku smjesu.

Kad je podloga tarta pečena i ohlađena, stavi na nju kremu i zagladi je. Zatim peci tart oko 30 minuta na 175 stupnjeva u zagrijanoj pećnici (gore/dolje). 

Za ukras možeš po tartu posuti mljevene lješnjake i zdrobljene „Ferrero Rocher“ kuglice.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 


 


 

Posjeti joomboos.24sata.hr