Fina, a zdrava - niskokalorična čokoladna pita
Ova čokoladna pita ima manje od 100 kalorija po komadu!
Sastojci:
- 30 g bademovog ili integralnog brašna
- 10 g proteina u prahu, okus čokolade
- 10 g kakaa za pečenje
- 30 g nemasnog svježeg sira
- 1 bjelanjak 3 g praška za pecivo
- 30 g zaslađivača po izboru, npr. stevije, eritritola
- 250 g nemasnog svježeg sira
- 100 g krem sira
- 1 jaje
- 15 g praška za puding od čokolade
- 5 g kakaa za pečenje
- 5 g mljevenih lješnjaka
- malo sladila po izboru
Priprema:
Pomiješaj brašno, kakao za pečenje, proteinski prah i prašak za pecivo. Zatim dodaj sir, bjelance i zaslađivač pa miješaj dok ne nastane fleksibilno tijesto. Ako je tijesto grudasto, po potrebi možeš dodati malo mlijeka.
Obloži tijestom kalup za pečenje (15 cm). Peci na 200 stupnjeva u pećnici (gore/dolje) oko 10 minuta.
U međuvremenu pripremi nadjev: miješaj sir, krem sir, jaje, puding u prahu, kakao za pečenje, mljevene lješnjake i malo zaslađivača dok ne dobiješ glatku smjesu.
Kad je podloga tarta pečena i ohlađena, stavi na nju kremu i zagladi je. Zatim peci tart oko 30 minuta na 175 stupnjeva u zagrijanoj pećnici (gore/dolje).
Za ukras možeš po tartu posuti mljevene lješnjake i zdrobljene „Ferrero Rocher“ kuglice.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.