Franka Batelić: Nakon Turske 2008. svi smo plakali

24satavideo
Franka je reagirala na najbolje golove hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima te komentirala slavlje nakon srebra 2018. i čuvenu rečenicu Vedrana Ćorluke 'Franka, nisam se zdrobio, na kavi sam!'
Vidi originalni članak

Bila sam jako mala, imala sam četiri godine, ali znam da je to legendarni Šukerov gol. Mislim, moram znati radi Vedrana. Imala sam četiri godine, komentirala je tako Franka gol koji je zaludio Hrvate jer je bio prvi spektakularni, koji se pamti. Šuker je lobao, možda i najboljeg golmana u tom trenutku, Peter Schmeichela.

Ovdje pogledajte video:

"Prosinečki 1998. godine? Vedran jako voli ovaj gol, a ja ovo razdoblje pamtim po skupljanju sličica pa čak i kod nas cura. Svi smo to morali imati", rekla je Franka. A već sljedeći gol koji smo prikazali Franki je pobudi tužne uspomene. Turska. Četvrtfinale. 2008. godina.

"Jooj, to je ono kad smo primili gol u zadnjoj sekundi. Nisam ni tada puno pratila nogomet, ali sam gledala sve tekme s ekipom. Na rivi u Rapcu smo gledali i slavili. I onda, u tom trenutku, gol. Nismo mogli vjerovati. Vedran mi je pričao da nisu mogli spavati od ogromne tuge, a to je bilo njegovo prvo veliko natjecanje", objasnila je Franka, a potom se dotaknula i kultne Vedranove vaterpolske kapice s Europskog prvenstva 2016.

"Tu utakmicu pamti po Vedranovoj razbijenoj glavi. Prvo je imao zavoje, a onda tek kapicu. Bio je krvav kompletno. Inače, ta kapica je sada, čini mi se, u muzeju UEFA-e", otkrila je Franka. Dotaknula se i prošlog velikog natjecanja na kojem je Hrvatska došla do najvećeg uspjeha, srebra zlatnog sjaja. 

"Ta euforija se ne može opisati, dečki su bili kao gladijatori. Svi su bili na ulicama. Moram prokomentirati i utakmicu s Rusijom. Tada sam imala koncert u Poreču. Utakmica je trajala u nedogled, a kada smo pobijedili bacila sam se zaštitaru u zagrljaj i slavila. Mislim da je to energetski bio najbolji koncert koji sam imala", objasnila je.

A što je rekla na čuveno Vedranovo: 'Franka, nisam se zdrobio, na kavi sam!' pogledajte u videu na YouTube kanalu 24sata.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Posjeti joomboos.24sata.hr