Genijalna jesenska slastica: Mirisne pečene jabuke

Canva
Savršen spoj karamele, voća i sladoleda
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • suncokretovo ulje
  • 4 žlice maslaca
  • žlica smeđeg šećera
  • žlica bijelog šećera
  • pola žličice cimeta
  • 4 jabuke
  • 8 žlica karamel umaka
  • sladoled od vanilije
  • karamel umak

Priprema:

Zagrij pećnicu na 190°C i premaži posude za pečenje srednje veličine uljem. U maloj zdjeli pomiješaj otopljeni maslac, smeđi i bijeli šećer te cimet.

Odsijeci vrh svake jabuke, a zatim nožićem ukloni središnji dio s košticama. Ako ostanu komadići jezgre, odstrani ih žličicom. Zatim napravi dva kružna reza unutar jabuke. Položi jabuku na dasku za rezanje, prerezanom stranom prema dolje, i reži je poprijeko, pazeći da ne prerežeš do kraja.

Stavi narezane jabuke u posudu za pečenje. Svaku jabuku napuni karamelom i premaži ih pripremljenom smjesom maslaca, šećera i cimeta.

Peci jabuke dok ne omekšaju, otprilike 30 minuta. Posluži toplo s kuglicom sladoleda od vanilije i prelij umakom od karamela.

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro! 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr