Genijalna jesenska slastica: Mirisne pečene jabuke
Sastojci:
- suncokretovo ulje
- 4 žlice maslaca
- žlica smeđeg šećera
- žlica bijelog šećera
- pola žličice cimeta
- 4 jabuke
- 8 žlica karamel umaka
- sladoled od vanilije
- karamel umak
Priprema:
Zagrij pećnicu na 190°C i premaži posude za pečenje srednje veličine uljem. U maloj zdjeli pomiješaj otopljeni maslac, smeđi i bijeli šećer te cimet.
Odsijeci vrh svake jabuke, a zatim nožićem ukloni središnji dio s košticama. Ako ostanu komadići jezgre, odstrani ih žličicom. Zatim napravi dva kružna reza unutar jabuke. Položi jabuku na dasku za rezanje, prerezanom stranom prema dolje, i reži je poprijeko, pazeći da ne prerežeš do kraja.
Stavi narezane jabuke u posudu za pečenje. Svaku jabuku napuni karamelom i premaži ih pripremljenom smjesom maslaca, šećera i cimeta.
Peci jabuke dok ne omekšaju, otprilike 30 minuta. Posluži toplo s kuglicom sladoleda od vanilije i prelij umakom od karamela.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!