Grilani krumpir: Nova zvijezda ljeta!
Ovog puta uz meso s roštilja predlažemo i prilog koji dolazi – s roštilja! Grilani krumpir daje sasvim novo lice omiljenoj namirnici, a mi imamo recept koji će je učiniti još boljom!
SASTOJCI
- krumpir 1 kg
- sol 3,75 žličica
- listići svježeg bosiljka 1 šalica
- listići svježeg peršina 1 šalica
- češnjak 1 šalica
- kvasina 2 žlica
- kapare 1 žlica
- maslinovo ulje 125 ml
- maslinovo ulje 2 žlica
POSTUPAK
- Stavi krumpire u srednje veliki lonac i dodaj 2 žlice soli. Prekrij vodom i zakuhaj na jakoj vatri. Smanji vatru na srednju i kuhaj dok krumpiri ne omekšaju, 20-30 minuta, ovisno o njihovoj veličini, piše miss7.
- Ocijedi krumpire, vrati ih u lonac i lagano protresi na laganoj vatri kako bi ispario višak vlage. Premjesti ih na dasku za rezanje i ostavi da se malo ohlade. Svaki krumpir uzdužno nareži na 6 kriški.
- U međuvremenu, u sjeckalici (ili blenderu) kratko blendaj bosiljak, peršin i češnjak dok ne budu sitno nasjeckani. Dodaj ocat, kapare, 1/3 šalice maslinova ulja i 1/4 žličice soli te još jednom kratko blendaj dok se sastojci ne sjedine. Prebaci u malu zdjelu i stavite u hladnjak do posluživanja.
- Pripremi roštilj na srednje jaku vatru. Očisti i naulji rešetke. U velikoj zdjeli pomiješaj krumpire s preostale 2 žlice ulja i 1 i 1/2 žličice soli.
- Peci krumpire na roštilju tako da rezana strana bude okrenuta prema dolje, dok ne dobiju lijepe tragove, 2-3 minute. Okreni ih i peci još oko 2 minute dok i druga strana ne dobije zlatnu boju.
- Premjesti krumpire na pladanj i prelij ih umakom od začinskog bilja i češnjaka.