Hara nova prevara na dejting aplikacijama. Jeste li skužili?

pexels
Ako vas do sada nije brinuo 'catfishing', možda biste mogli promisliti o novoj prevari. Korisnici aplikacije za pronalaženje partnera moraju paziti na to da bi ih mogli uhvatiti 'mačići'!
Vidi originalni članak

Što je kittenfishing?

Prema pisanju portala Your Tango, to je vrlo opasna igra riječi. 'Biti manji od mačke', kittenfishing manje je uvredljiv čin koji uključuje lažno predstavljanje na online dejting aplikacijama. 

Čin kittenfishinga je pisanje 'malih' laži tijekom online spojeva.

Zamislite čovjeka koji kaže da ima 30 godina, a zapravo ima 35. Ili da objavi fotografiju iz vremena kada je bio 15 kilograma mršaviji, ili da kaže kako je fakultetski obrazovan, a zapravo odustao od faksa na prvoj godini. 

Ove su laži u biti bezopasne, ali bilo bi iznenađujuće saznati istinu bez obzira na to.

Ono što čini stvari još gorim je to što se to događa toliko često da mnogi ljudi uopće nisu svjesni da to rade. I krajnje je tužno što ne znaju da će im te laži samo štetiti kada se sretnu osobno.

Aplikacija za upoznavanje Hinge skovala je ovaj novi pojam i prikupila podatke o korisnicima koji su to već radili.

Hinge kaže da 38 posto muškaraca i 24 posto žena kaže da su već bili lovljeni mačići. Međutim, 2 posto muškaraca i samo 1 posto žena kaže da su lovili nekog drugog mačića. Brojke se ne zbrajaju, što znači da je ljudima ili previše neugodno to priznati ili čak i ne znaju da to rade.

Jeste li bili 'mačić' ili vas je uhvatio? 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr