Idealan i lagan ljetni ručak: Tjestenina, tikvice i slanutak

canva
Ako tražite ukusan, a lagan obrok za današnji ručak, probajte pripremiti ovu kremastu tjesteninu s tikvicama i slanutkom. Evo što vam sve treba i kako je pripremiti:
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 grama tjestenine po želji (špageti, penne, njoki, tagliatelle...)
  • 1 veća ili 2 manje tikvice
  • glavica luka
  • konzerva slanutka
  • 200 ml light vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • malo parmezana ili drugog sira ribanca po želji (može i mrvljena feta)
  • sol i papar

Priprema:

1. Narežite tikvicu na krugove ili polukrugove. Nasjeckajte luk i češnjak. Slanutak isperite. 

2. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne dobije zlatnu boju. Nakon par minuta ga posolite pa dodajte i nasjeckani češnjak i pustite da se još malo pirja.

3. Na luk i češnjak dodajte nasjeckane tikvice i slanutak iz konzerve koji ste dobro isprali. Pirjajte nekoliko minuta pa kad povrće omekša, dodajte vrhnje za kuhanje te začinite po želji.

4. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju. Kada bude 'al dente', bacite je direktno iz vode u pripremljeni umak i sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

5. Poslužite uz naribani parmezan, grana padano ili izmrvljeni feta sir - ovisno o tome koji vam sir više odgovara, a sir možete i skroz preskočiti ako vam je tako draže.

Uživajte i dobar tek!

Posjeti joomboos.24sata.hr