Idealan recept za zdraviju varijantu pohane piletine
Zvuči čudno, ali istinito - sočnu pohanu piletinu možete postići bez puno ulja!
Riječ je o načinu pripreme u pećnici za koji je ključan trik držanja piletine u hladnoj slanoj vodi nekoliko sati prije pripeme. Ta voda će joj pomoći da ostane sočna prilikom pohanja.
Sastojci:
- 3 žlice soli
- 8 komada pilećih krilca, zabatka ili batka (ne preporučujemo pileća prsa)
- Crni papr
- 2 žlice maslaca
- Pola šalice oštrog brašna
Priprema:
Meso ujutro namoči u malo mlake vode sa soli kojoj ćeš dodati i led. Promiješaj sve i ostavi u hladnjaku do navečer.
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Izvadi piletinu iz salamure i posuši papirnatim ručnicima. Namasti pleh maslacem, a piletinu uvaljaj u brašno.
Obavezno protresi svaki komad i stavi ga na pleh. Kožicu okreni prema dolje i peci dok ne uhvati smeđu boju - oko 40 minuta.
Ne okreći prije nego uhvati lijepu boju. Drugu stranu peci oko 20 minuta i posluži posuto svježim paprom. Uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
#savjet
#pohano
#pohana hrana
#piletina
#pileća krilca
#hrana
#ideja za ručak
#ručak
#recept
#joomboos recepti
#JoomBoos