Idealan recept za zdraviju varijantu pohane piletine

Slavko Midzor/Pixsell
Zvuči čudno, ali istinito - sočnu pohanu piletinu možete postići bez puno ulja!
Vidi originalni članak

Riječ je o načinu pripreme u pećnici za koji je ključan trik držanja piletine u hladnoj slanoj vodi nekoliko sati prije pripeme. Ta voda će joj pomoći da ostane sočna prilikom pohanja.

Sastojci:

  • 3 žlice soli
  • 8 komada pilećih krilca, zabatka ili batka (ne preporučujemo pileća prsa)
  • Crni papr
  • 2 žlice maslaca
  • Pola šalice oštrog brašna

Priprema:

Meso ujutro namoči u malo mlake vode sa soli kojoj ćeš dodati i led. Promiješaj sve i ostavi u hladnjaku do navečer.

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Izvadi piletinu iz salamure i posuši papirnatim ručnicima. Namasti pleh maslacem, a piletinu uvaljaj u brašno.

Obavezno protresi svaki komad i stavi ga na pleh. Kožicu okreni prema dolje i peci dok ne uhvati smeđu boju - oko 40 minuta.

Ne okreći prije nego uhvati lijepu boju. Drugu stranu peci oko 20 minuta i posluži posuto svježim paprom. Uživaj!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr