Imamo jednostavan recept za pina colada cheesecake
Ako trebaš nešto da ti malo uljepša ovaj tmurni, kišni vikend, ne brini, našli smo nešto savršeno. Imamo recept za Pina Colada cheesecake koji ćeš obožavati. Evo što ti sve treba i kako se priprema.
Što trebaš?
- 15 komada digestive keksa (ili keksa po želji)
- 1 šalica nasjeckanog, tostiranog kokosa (može i već gotovi, naribani)
- 3 žlice otopljenog, neslanog maslaca
- 700 grama svježeg sira
- 3/4 šalice šećera
- 3/4 šalice kokosovog mlijeka
- 3 žlice kravljeg mlijeka
- malo ekstrakta ruma
- 3 jaja
- pola ananasa, svježeg, narezanog na kolutove
- 1/2 fresh pineapple, peeled and cored
Kako pripremaš?
- Okrugli lim obloži papirom za pečenje. U odvojenoj posudi pomiješaj smrvljene kekse, nasjeckani kokos i otopljeni maslac. Kad se sjedini, smjesu utisni u lim na papir za pečenje. Peci na 180 stupnjeva oko 10 minuta, da poprimi smećkastu boju. Izvadi iz pećnice i pusti da se hladi.
- U drugoj posudi istuci sir i šećer dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj kokosovo mlijeko, kravlje mlijeko i rum te nastavi miješati. Zatim dodaj jaja i promiješaj još jednom te kremu stavi na ispečenu bazu.
- Peci na 180 stupnjeva oko sat vremena i redovito provjeravaj kako napreduje. Ohladi tijekom noći.
- Tanko narezane ploške ananasa iskoristi za dekoraciju torte, a po želji možeš staviti šlag ili želatinu. Ostavi još malo u hladnjaku i zatim posluži i uživaj. Dobar tek!
Recept by: Taste Of Home