Imamo recept za cheesecake kekse s jagodama!
Sastojci:
- 210 grama maslaca
- 150 grama šećera
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 1 vrećica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 340 grama oštrog brašna
- 100 grama svježih jagoda
- 170 grama krem sira
- 30 grama šećera u prahu
Priprema:
Kako piše na blogu Cookie Dough Diaries, da biste napravili ove kekse, u jednoj posudi trebate dobro umutiti krem sir i šećer u prahu dok ne dobijete glatku smjesu pa na tepsiji ili tanjuru kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje i napravite 10 do 12 hrpica od te smjese. Stavite u zamrzivač na barem sat vremena, odnosno dok sir ne postane u potpunosti čvrst.
Za to vrijeme u posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo, a u drugoj posudi umutite maslac i šećer dok ne dobijete laganu i prozračnu kremu. Dodajte jaje, žumanjak i ekstrakt vanilije, dobro umutite pa dodajte mješavinu brašna, soli i praška za pecivo pa miksajte tek dok se ne sjedini (pazite da ne premiksate).
Jagode narežite na male komade i nježno ih pomiješajte s kremom. Kremu podijelite na dva dijela.
Na tepsiju obloženu papirom za pečenje napravite 10 do 12 hrpica (ovisno koliko hrpica sira ste imali) smjese pa u svakoj hrpici smjese žlicom napravite malo udubljenje. U udubljenje stavite sir koji ste izvadili iz zamrzivača.
S drugim dijelom smjese u potpunosti prekrijte sir i pritisnite uz rubove kako kasnije ne bi iscurio. Keksiće možete oblikovati rukama kako bi imali pravilniji oblik pa ih stavite u hladnjak na 30-ak minuta. Kada su se keksići rashladili, pecite ih 15-ak minuta na 180 stupnjeva ili dok ne dobiju zlaćanu boju.
Kada su keksi pečeni, ostavite ih 10-ak minuta da se ohlade.
Uživajte!
Pogledajte prvu epizodu Outsidera!