Imamo recept za cheesecake kekse s jagodama!

the_art.of.baking/Instagram
Ako ste mislili da je kombinacija jagoda i svježeg sira rezervirana samo za torte i kolače, razmislite još jednom jer vam u nastavku donosimo recept za kekse s jagodama i svježim sirom koji će vas apsolutno oduševiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 210 grama maslaca
  • 150 grama šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • Prstohvat soli 
  • 340 grama oštrog brašna
  • 100 grama svježih jagoda
  • 170 grama krem sira
  • 30 grama šećera u prahu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby | Food Photographer (@cookiedoughdiaries)

Priprema: 

Kako piše na blogu Cookie Dough Diaries, da biste napravili ove kekse, u jednoj posudi trebate dobro umutiti krem sir i šećer u prahu dok ne dobijete glatku smjesu pa na tepsiji ili tanjuru kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje i napravite 10 do 12 hrpica od te smjese. Stavite u zamrzivač na barem sat vremena, odnosno dok sir ne postane u potpunosti čvrst. 

Za to vrijeme u posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo, a u drugoj posudi umutite maslac i šećer dok ne dobijete laganu i prozračnu kremu. Dodajte jaje, žumanjak i ekstrakt vanilije, dobro umutite pa dodajte mješavinu brašna, soli i praška za pecivo pa miksajte tek dok se ne sjedini (pazite da ne premiksate). 

Jagode narežite na male komade i nježno ih pomiješajte s kremom. Kremu podijelite na dva dijela. 

Na tepsiju obloženu papirom za pečenje napravite 10 do 12 hrpica (ovisno koliko hrpica sira ste imali) smjese pa u svakoj hrpici smjese žlicom napravite malo udubljenje. U udubljenje stavite sir koji ste izvadili iz zamrzivača. 

S drugim dijelom smjese u potpunosti prekrijte sir i pritisnite uz rubove kako kasnije ne bi iscurio. Keksiće možete oblikovati rukama kako bi imali pravilniji oblik pa ih stavite u hladnjak na 30-ak minuta. Kada su se keksići rashladili, pecite ih 15-ak minuta na 180 stupnjeva ili dok ne dobiju zlaćanu boju.

Kada su keksi pečeni, ostavite ih 10-ak minuta da se ohlade. 

Uživajte!

 

Pogledajte prvu epizodu Outsidera! 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr