Imamo recept za cheesecake krafne sa sočnim punjenjem!
Svi obožavatelji cheesecakea i krafni sada će doći na svoje jer smo na Handle the Heath pronašli super recept koji savršeno kombinira ova dva deserta. Priprema je sasvim jednostavna, a rezultati će vas apsolutno oduševiti.
Sastojci:
Za tijesto:
- pola šalice tople vode
- 1 žličica sitno mljevene limunove korice
- pola žličice ekstrakta vanilije
- 1 paketić instant kvasca
- 4 žumanjka
- 60 grama šećera
- 320 grama glatkog brašna
- prstohvat soli
- 60 grama maslaca
- 1/4 šalice punomasnog vrhnja
Za punjenje:
- 250 grama krem sira
- 1/4 šalice punomasnog vrhnja
- 5 žlica šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Za umak:
- 150 grama šećera
- 2 žličice cimeta
- 30 grama maslaca
- pekmez po želji
Priprema:
Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto pa ga premjestite u blago nauljenu posudu i ostavite na toplom mjestu barem sat vremena dok ne udvostruči veličinu. Dok se tijesto diže, napravite punjenje. Punjenje ćete napraviti tako što ćete pomiješati sve sastojke i miksati ih nekoliko minuta dok ne dobijete laganu, jednoličnu smjesu.
Nakon što se tijesto udvostručilo, razvaljajte ga na, otprilike, jedan centimetar debljine pa s okruglim kalupom ili čašom izrežite krafne. Krafne položite na tepsiju na kojoj se nalazi papir za pečenje (pazite na dovoljan razmak) i pokrijte krpom pa ostavite još 30 minuta da se dižu. Dok se krafne dižu, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva pa ih pecite deset minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Kada su krafne gotove izvadite ih iz pećnice i ostavite da se malo ohlade (ali ne previše). Dok se krafne hlade, otopite maslac pa svaku krafnu premažite maslacom i posipajte šećerom pomiješanim sa cimetom.
Smjesu od sira stavite u slastičarsku vrećicu i napunite krafne. Na vrh dodajte i pekmez po želji ili svježe voće, domaći preljev od borovnica, malina, jagoda... I uživajte!