Imamo recept za mini cheesecake s jagodama!

canva
Ljubitelj ste cheesecakea i jede vam se osvježavajući voćni desert? Imamo rješenje za vas! Donosimo vam recept za mini cheesecake od jagoda. Nekoliko jednostavnih sastojaka čini ovaj desert idealan za pravljenje u sezoni jagoda: graham kreker, cheesecake nadjev i preljev od jagoda.
Vidi originalni članak

Sastojci:

KORE:

  • Graham krekeri/čajno pecivo
  • Otopljeni maslac

NADJEV:

  • Krem sir (punomasni)
  • 1 šalica šećera
  • 2 jaja
  • Vrhnje za šlag
  • Ekstrakt vanilije
  • Kiselo vrhnje (punomasno)
  • Prstohvat soli

Priprema:

  • Pripremite košarice za muffine te zagrijte pećnicu na 180ºC

KORA:

  • Izmiksajte graham kekse dok ne dobijete fine mrvice
  • U posudu za miješanje dodajte mrvice i otopljeni maslac. Miješajte ih žlicom dok se mrvice ne prekriju maslacem
  • U svaki kalup za muffine stavite po jednu čajnu žličicu mrvica te ih ravnomjerno utisnite u kalup
  • Pripremljenu koru u kalupima pecite 5-8 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici
  • Nakon pečenja izvadite ju iz pećnice te ju ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi
  • Temperaturu pećnice smanjite na 140ºC
  • U zdjelu za miješanje dodajte krem sir sobne temperature, kiselo vrhnje i šećer. Miješajte ih mikserom dok krem sir ne postane kremast
  • Umutite jaja vilicom te u smjesu dodajte jaja, sol i ekstrakt vanilije. Miješajte dok smjesa ne postane kremasta i glatka
  • Napravljenu smjesu stavite u kalupe za muffine preko ispečene kore. Svaki kalup napunite skoro do vrha te lupkanjem posude o ravnu površinu otpustite mjehuriće zraka
  • U prethodno zagrijanoj pećnici na 140ºC cheesecake pecite oko 15 minuta. Vrata pećnice držite zatvorena 5 minuta
  • Otvorite vrata pećnice do pola i ostavite cheesecake da se ohladi na sobnoj temperaturi 1-2 sata
  • Nakon što se cheesecake ohladi zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi, najmanje 5 sati

 

PRELJEV OD JAGODA:

  • U lonac stavite jagode prerezane na pola, dodajte šećer i limunov sok te miješajte na srednje jakoj vatri
  • Smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje
  • Nakon kuhanja maknite s vatre te ostavite da se ohladi
  • Svaki mini cheesecake prelijte s otprilike jednom žlicom preljeva i uživajte!

Originalni recept pronađite na Rich and Delish.

 

 

 

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr