Imamo recept za mini cheesecake s jagodama!
Ljubitelj ste cheesecakea i jede vam se osvježavajući voćni desert? Imamo rješenje za vas! Donosimo vam recept za mini cheesecake od jagoda. Nekoliko jednostavnih sastojaka čini ovaj desert idealan za pravljenje u sezoni jagoda: graham kreker, cheesecake nadjev i preljev od jagoda.
Sastojci:
KORE:
- Graham krekeri/čajno pecivo
- Otopljeni maslac
NADJEV:
- Krem sir (punomasni)
- 1 šalica šećera
- 2 jaja
- Vrhnje za šlag
- Ekstrakt vanilije
- Kiselo vrhnje (punomasno)
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pripremite košarice za muffine te zagrijte pećnicu na 180ºC
KORA:
- Izmiksajte graham kekse dok ne dobijete fine mrvice
- U posudu za miješanje dodajte mrvice i otopljeni maslac. Miješajte ih žlicom dok se mrvice ne prekriju maslacem
- U svaki kalup za muffine stavite po jednu čajnu žličicu mrvica te ih ravnomjerno utisnite u kalup
- Pripremljenu koru u kalupima pecite 5-8 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici
- Nakon pečenja izvadite ju iz pećnice te ju ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi
- Temperaturu pećnice smanjite na 140ºC
- U zdjelu za miješanje dodajte krem sir sobne temperature, kiselo vrhnje i šećer. Miješajte ih mikserom dok krem sir ne postane kremast
- Umutite jaja vilicom te u smjesu dodajte jaja, sol i ekstrakt vanilije. Miješajte dok smjesa ne postane kremasta i glatka
- Napravljenu smjesu stavite u kalupe za muffine preko ispečene kore. Svaki kalup napunite skoro do vrha te lupkanjem posude o ravnu površinu otpustite mjehuriće zraka
- U prethodno zagrijanoj pećnici na 140ºC cheesecake pecite oko 15 minuta. Vrata pećnice držite zatvorena 5 minuta
- Otvorite vrata pećnice do pola i ostavite cheesecake da se ohladi na sobnoj temperaturi 1-2 sata
- Nakon što se cheesecake ohladi zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi, najmanje 5 sati
PRELJEV OD JAGODA:
- U lonac stavite jagode prerezane na pola, dodajte šećer i limunov sok te miješajte na srednje jakoj vatri
- Smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje
- Nakon kuhanja maknite s vatre te ostavite da se ohladi
- Svaki mini cheesecake prelijte s otprilike jednom žlicom preljeva i uživajte!
Originalni recept pronađite na Rich and Delish.