Imamo recept za prefine trokutiće s jabukom i cimetom
Sastojci:
- 4 srednje velike jabuke
- 50 g maslaca
- 2 žlice meda
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Slaganje:
- 6 kora za savijače
- 50-75 g maslaca
- 75 g šećera
- 2 žličice cimeta
Upute:
-
Jabuke ogulite i narežite na kockice cca 1×1 cm. U tavi otopite maslac pa dodajte jabuke, med i vaniliju. Pirjajte na srednje jakoj vatri oko 10 min, dok jabuke malo ne omekšaju, a tekućina se upije u njih. Ohladite.
-
Kore za savijače prekrijte krpom. Maslac otopite, a šećer pomiješajte s cimetom. Pleh prekrijte papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 180°C.
-
Na radnu plohu stavite jednu koru, duža strana prema vama, cijelu premažite maslacem pa preko nje stavite još jednu koru. I nju premažite maslacem i posipajte cimet-šećerom.
-
Sada pomoću ravnala prerežite kore na 5 traka širine oko 7-8 cm. Znači režite okomito na sebe.
-
Na dno svake kore stavite oko 1 žlicu jabuka. Donji ugao trake presavinite preko jabuka u trokut. Zatim trokut s jabukama resavinite prema gore pa onda prema desno pa opet gore pa lijevo… znate kako se mota zastava? Ako ne, stavit ć vam link gore iznad recepta pa si pogledajte. Zamotajte tako skroz do vrha, odrežite malo ako bude bilo viška kore.
-
Slažite trokutiće na lim i premažite s još malo maslaca i posipajte šećerom i cimetom.
-
Pecite oko 18-20 min tj. dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
-
Poslužite tople ili hladne. Dobar tek!
Recept by: Like Chocolate