Imamo recept za tiramisu s jagodama koji se ne peče

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva
Sezona jagoda nam je polako, ali sigurno stigla, a svuda na internetu posljednjih dana viđamo razno razne recepte za kolače s jagodama. Nama je najviše za oko zapeo tiramisu s ovim ukusnim voćem pa smo smislili neki svoj recept. Evo što će vam sve trebati, kako se priprema i, kunemo se, za ovaj desert ne trebate ni paliti pećnicu
Vidi originalni članak

Što vam treba za ovaj desert?

  • Dva paketa piškota (oko 48 komada)
  • 500 grama mascarpone sira
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 100 grama šećera u prahu
  • 2,5 dcl mlijeka (s malo ruma)
  • 500 grama svježih jagoda

Kako pripremate ovaj ukusan kolač?

  1. Mascarpone sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Slatko vrhnje umutite u šlag pa sve pomiješajte s mascarponeom. 
  2. U mlako mlijeko dodajte žličicu ruma (ili više, ako se osjećate avanturistički raspoloženo!)...
  3. U mlijeko umačite piškote te ih slažite na pladanj/tacnu/posudu koju ste pripremili. Na red piškota dodajte dio kreme te jagode narezane na ploške. Ponavljajte postupak dok vam ne ponestane sastojaka. 
  4. Na vrhu bi trebao biti red kreme, a jagodama možete ukrasiti tortu po želji - stavite ih narezane, cijele ili u nekim drugim kombinacijama koje vam se sviđaju.
  5. Ostavite kolač da stoji u hladnjaku preko noći - to bi bilo idealno. Ako vam se ne da čekati, pustite ga da stoji barem 4-5 sati prije posluživanja. Dobar tek!

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr