Imamo recept za zdravije špagete carbonara. Moguće je
Kuhajte tjesteninu na pravilan način, izbacite vrhnje, dodatnu masnoću i masne sireve i imate jednako ukusnu, a dosta zdraviju varijantu omiljenog jela.
Svi obožavamo tjesteninu, ali isto tako znamo da je tjestenina kakvu najčešće jedemo dosta kalorična. No, uz samo par trikova možete pojesti dobar tanjur tjestenine carbonara sa čak 125 kalorija manje po porciji, a ne gubite apsolutno ništa od okusa.
Evo što će ti sve trebati za ovaj recept i kako se priprema malo manje kalorična, a jednako ukusna carbonara koju će obožavati svi kojima je napraviš. Ili ti natjeraj nekoga da je napravi tebi, kako god.
Što ti treba?
- 400 grama špageta
- 2 žličice maslinova ulja
- 6 traka slanine s manje masnoće
- 1 češanj češnjaka
- 3 žumanjka
- 5 žlica krem sira
- 50 grama naribanog parmezana
- pola žlice sjeckanog svježeg peršina
- malo papra
Kako se priprema?
- Skuhajte špagete da budu al dente. Nemojte ih prekuhati jer već nepravilnim kuhanjem im dodajete nepotrebne kalorije.
- Na maslinovom ulju prepržite slaninu koju ste narezali na kockice. Unutra istisnite češanj češnjaka. Nakon što slanina poprimi boju, češnjak izvadite van i ugasite vatru.
- U zasebnoj zdjeli pomiješajte žumanjke, krem sir, parmezan i peršin te dodajte mrvicu papra.
- Špagete prebacite na slaninu, a zatim na sve dodajte smjesu od sira i jaja. Lagano miješajte na skroz laganoj vatri.
- Poslužite toplo i pospite s preostalim parmezanom! Dobar tek :)
Originalni recept možete naći na stranici Delicious.