Iz bakine riznice: Slatki recepti kao miris djetinjstva

tihana.strawberrysoup/instagram
Složit ćemo se da bake prave odlične deserte i njihove slastice uvijek imaju posebno mjesto u našem srcu
Vidi originalni članak

Mirisi i okusi koji vraćaju u djetinjstvo, u toplu i mirisnu bakinu i maminu kuhinju i prve susrete sa svježim tijestom i domaćim slasticama donosi miss7gastro.

KUKURUZNA ZLEVKA

Kukuruzna zlevka jednostavno je, tradicionalno jelo iz kuhinja naših baka. Priprema se od pristupačnih i jednostavnih namirnica, a danas je jedna od omiljenih tradicionalnih poslastica.

Marijana Zlomislić donosi recept za najprozračniju zlevku koju će svi zavoljeti iste sekunde. 

ZAPEČENE PALAČINKE S ORASIMA

Volimo palačinke! Sve vrste, oblike i punjenja.. Tako brze, a tako fine! Najukusnije su bakine palačinke punjene orasima, sočne, mirisne i meke! Recept Mirjane Šmit potražite u nastavku. 

STARINSKA PITA OD SIRA

Ako imate viška svježeg sira, imamo ideju za brzu i ukusnu večeru (a i doručak idući dan)! Pita od sira jedan je od onih klasika koji se vrlo često nađe na našim stolovima. Brz je to i jednostavni kolač koji mama priprema kada joj se ne da raditi nešto komplicirano, a u frižideru ima višak svježeg sira. Recept donosi Sweety and spicy.

MEĐIMURSKA GIBANICA

Međimurska gibanica sastoji se od čak četiri iznimno fina nadjeva – od maka, sira, oraha i jabuka. Kada spojite te nadjeve i napravite domaće kore, jednostavno nećete pogriješiti. Možda je malo više posla oko nje, ali vjerujte nam, svaka sekunda uloženog truda će se isplatiti! Recept donosi Nevena Josipović.

STARINSKA SAVIJAČA S JABUKAMA

Ako želite napraviti savijaču kakvu je radila vaša baka, vodite se receptom Nevene Josipović s bloga Mama drama. Našim bakama to je bila jedna od omiljenih slastica  Savijača se radi s vučenim tijestom za kojeg treba malo strpljenja, ali ne brinite, uz ovaj recept napravit ćete ga s lakoćom. 

Koji recept vam se najviše sviđa?
 

Posjeti joomboos.24sata.hr