Izbornik Dalić potjerao Nikolu Kalinića iz reprezentacije

Igor Kralj/PIXSELL
Nikola Kalinić nakon utakmice s Nigerijom napustio je Svjetsko prvenstvo.
Vidi originalni članak

Nikola Kalinić napustio je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji jer je odbio ući u igru zadnjih pet minuta protiv Nigerije rekavši kako ga bole leđa. 

Mario Mandžukić koji je zabio gol protiv Nigerije prvi je izbor u napadu dok je Kalinić trebao ući u zadnjih pet minuta utakmice. Nakon što je Kalinić odbio ući u utakmicu, izjavivši kako ga bole leđa, umjesto njega ušao je Marko Pjaca

- Na utakmici s Nigerijom se Nikola zagrijavao, trebao je ući u drugom poluvremenu, ali rekao je da nije spreman ući.  Osjetio je problem s leđima. To se dogodilo i protiv Brazila i na treningu jučer nije bio spreman. To sam mirno prihvatio. Tri puta nije bio spreman, ja trebam spremne i zdrave igrače i odlučio sam da se vrati doma - izjavio je izbornik Dalić. 

Podršku mu je dao i Ćiro Blažević

- Dalić nije imao izbora. Naravno da bih napravio isto, pa svaki izbornik na svijetu bi napravio isto. To je bila laka odluka. Izgleda da su igrači pomislili da će Dalić puno toga tolerirati jer se činio takav miran, ali čim je dobio šansu, reagirao je na pravi način i pokazao svoj autoritet - dodao je Ćiro o cijeloj situaciji. 

Ovim potezom Kalinić si je najvjerojatnije zauvijek zatvorio vrata reprezentacije. 

Imamo super vijest za tebe, od danas možeš kupiti Moja Croatia majice na stranici ŽUTI KLIK.  

Cijena majica će biti 120 kuna! A, ti možeš birati koja boja ti je nadraža!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr