Jaffa torta je idealna slastica za ovaj vikend!

canva
Jede vam se nešto čokoladno, ukusno, slatko, s dodatkom naranče? Imamo recept za sjajnu Jaffa tortu koja nestaje u trenu!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 grama maslaca
  • 150 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 130 grama smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 2 naranče
  • 100 grama tamne čokolade

Sastojci za mousse:

  • 300 grama tamne čokolade
  • 120 ml mlijeka
  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 3 komada želatine u listićima

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje premažite maslacem ili obložite masnim papirom. 

2. Maslac i šećer miksajte dok se ne sjedine. Dodajte jaja, brašno i koricu dvije naranče pa još malo miksajte da se sve sjedini. 

3. Čokoladu sjeckajte na sitne komadiće pa sjedinite s biskvitom. 

4. Pripremljenu smjesu za biskvit rasporedite u kalup pomoću žlice, da bude ravnomjerno raspoređen. 

5. Pecite biskvit 20-25 minuta na 180 stupnjeva, čačkalicom provjerite je li gotov (ako izlazi suha, pečen je).

6. Želatinu pripremite po uputama s vrećice. Na pari otopite čokoladu. Stavite čokoladu sa strane, pa zagrijte mlijeko i u njemu otopite želatinu. Dodajte mlijeko sa želatinom čokoladi pa promiješajte. 

7. Pustite da se krema hladi oko pet minuta, a u međuvremenu izmiksajte vrhnje u šlag koji ne smije biti previše tvrd, već malo mekši. Pomiješajte šlag i čokoladnu kremu kuhačom, miješajte jako lagano da ne istisnete sav zrak. 

8. Biskvit prerežite na pola kad se ohladio pa ga premažite sokom od naranče, kako bi bio što sočniji. Na donji dio biskvita stavite mousse kremu, preklopite gornjim dijelom biskvita i ohladite tortu preko noći. Dobar tek!

Više recepata pronađite na portalu Miss Gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr