Je li 'that girl' TikTok trend postao toksičan?

screenshot/tiktok/canva
Ustajanje u cik zore, tjelovježba, ekstra zdrava hrana, skin care rutina od 10 koraka, meditacija, fancy odjeća i tijelo bez ijedne mane... Da, upravo smo opisali 'that girl' djevojku čiji lifestyle, čini se, žele usvojiti svi. No mnogi takav način života smatraju toksičnim i nedostižnim
Vidi originalni članak

Svatko tko barem mali dio svog dana provodi na TikToku, sigurno je čuo za pojam 'that girl' i pogledao barem jedan video u kojemu neka djevojka daje savjete kako biti 'that girl'.

Za one koji su se tek sada susreli s ovim pojmom, 'that girl' je djevojka koja svaki dan ustaje u cik zore, odlazi u teretanu ili odradi trening kod kuće, meditira pa se nakon toga otušira, napravi skin care rutinu od deset koraka, našminka se pa napravi ekstra hranjivi doručak u tri slijeda, apsolutno ne jede nezdravu hranu... I sve to obavi prije devet sati pa se tek onda 'baca' na 'klasični' posao, odlazi na fakultet i slično. 

@kaylieestewart 2022 habits to follow 🥦🤍 #thatgirl #motivation #healthylifestyle #healthylifestylechange #fyp ♬ original sound - Victoria’s Secret Fashion Show

Naravno, 'that girl' je ekstra uspješna u svom poslu, atraktivna je, ispunjena, sretna i pored svih obaveza uvijek nađe vremena za društvo, izlaske i putovanja na luksuzne destinacije, a loši dani za nju jednostavno ne postoje.

Mislimo da ste do sada, kako i svi, pomislili kako je takav način života prilično nerealan i da jedna osoba ne može izdržati ovakav tempo. Paa... Možda ste u pravu. 

@kaylieestewart morning and night routine ☀️🌙 #thatgirl #motivation #healthylifestyle #fyp ♬ ummmm - esheilish

Naime, iako ovakav lifestyle potiče pozitivne promjene koje uključuju zdravu prehranu, vježbanje i slično, neki smatraju kako je njegovo promoviranje pomalo toksično jer ženama nameće nerealne standarde i želju za, ponekad nedostižnim, savršenstvom, piše Her

Drugi pak smatraju da na ovakav način mogu živjeti samo oni koji su imućni i koji si mogu priuštiti luksuzne proizvode za njegu kože, zdravu i organsku hranu, odjeću po posljednjoj modi i slične stvari što može imati negativan utjecaj na mentalno zdravlje onih koji si to ne mogu priuštiti. 

@kaylieestewart this is your sign to focus on you 💚 #motivation #thatgirl #healthylifestyle #healthylifestylechange #fyp ♬ original sound - Erin Killeen

No, svoje mišljenje su izrazili i oni koji uvijek pokušavaju naći neku 'zlatnu sredinu', a oni smatraju kako nam 'that girl' trend poručuje kako, zapravo, svi trebamo nastojati biti najboljom verzijom sebe i da nam za to nisu potrebne fancy i skupe stvari jer su navike poput tjelovježbe, ranog ustajanja i meditacije u potpunosti besplatne. 

A što vi mislite o ovome? 

 

USKORO KREĆE NOVA SEZONA JOOMBOOS VIDEOSTARA! STAY TUNED!

Posjeti joomboos.24sata.hr