Jednostavnije ne može: Torta od jagoda i sira!
Ako volite klasične deserte s voćem, ovo je idealan recept za vas! Probajte ovu klasičnu tortu od sira i jagoda koju nije prekomplicirano napraviti i uživajte u pravoj rapsodiji okusa! A još je danas i dan torte od jagoda... Pa, bolje ne može.
Sastojci:
- 250 grama petit keksa
- 125 grama maslaca
- 500 grama krem ili svježeg sira
- 250 ml vrhnja za šlag
- 100 grama šećera u prahu
- ekstrakt vanilije
- 500 grama jagoda
Priprema:
1. Kekse usitnite ili kupite već mljevene pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Utisnite u okrugli kalup za torte prekriven papirom za pečenje pa stavite u hladnjak.
2. Za kremu izmiksajte sir, šećer u prahu i aromu vanilije. U drugoj zdjeli od vrhnja za šlag napravite šlag. Sve sjedinite.
3. U kremu dodajte nasjeckane svježe jagode pa sve stavite na podlogu od keksa. Ostavite u hladnjaku par sati ili preko noći pa uživajte u rashlađenom osvježenju!