Jesenska poslastica: Recept za ukusne i tople buhtle

Youtube/canva
Donosimo vam starinski recept za buhtle koje uvijek uspiju. U slast!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • svježi kvasac 20 g
  • maslac 100 g
  • sol 4 g
  • šećer 50 g
  • mlijeko 150 ml
  • voda 50 ml
  • glatko brašno 500 g
  • jaje 1 kom
  • maslac 1 žlica
  • pekmez od šljiva
  • šećer u prahu

POSTUPAK

  1. Kvasac, pola količine šećera, mlako mlijeko i vodu zamiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok se kvasac ne aktivira.
  2. Brašno, sol, ostatak šećera izmiješati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio, piše miss7.
  3. Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijemo kompaktno tijesto, te ostaviti da odstoji 30-ak minuta.
  4. Tijesto razvaljati na tanko te izrezati na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadjev.
  5. Zamotati u kuglice i složiti u posudu premazanu maslacem te pustiti još 20-ak minuta da se dižu.
  6. Nakon što je tijesto odstajalo premazati ga izmučenim jajem, kako bi dobilo lijepu boju, i peći na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta. Kad su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu.
Posjeti joomboos.24sata.hr