Jesenska rapsodija okusa: Kolač od meda i kestena

Canva
Donosimo vam recept za jednostavan kolač od meda i kestena
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 220 g maslaca
  • 180 g meda
  • 80 g šećera
  • 3 jaja
  • 300 g oštrog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo 
  • 6 žlica kesten pirea
  • prstohvat soli

Priprema:

Najprije skuhaj kestene, a kad su gotovi ubaci ih u blender i pretvori ih u pire.

Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva. Kalup za torte namasti maslacem. U zdjelicu stavi maslac, med i šećer pa ih otopi na laganoj vatri. Ohladi.

Jaja umuti pa umiješaj mješavinu šećera meda i sve zajedno miksaj. Pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo pa im dodaj otopljeni med i šećer. Na kraju dodaj i kesten pire.

Peci oko 50 minuta. Kada kolač izvadiš iz pećnice, još vrućeg ga premaži medom.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr