Jesenska rapsodija okusa: Kolač od meda i kestena
Donosimo vam recept za jednostavan kolač od meda i kestena
Sastojci:
- 220 g maslaca
- 180 g meda
- 80 g šećera
- 3 jaja
- 300 g oštrog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 6 žlica kesten pirea
- prstohvat soli
Priprema:
Najprije skuhaj kestene, a kad su gotovi ubaci ih u blender i pretvori ih u pire.
Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva. Kalup za torte namasti maslacem. U zdjelicu stavi maslac, med i šećer pa ih otopi na laganoj vatri. Ohladi.
Jaja umuti pa umiješaj mješavinu šećera meda i sve zajedno miksaj. Pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo pa im dodaj otopljeni med i šećer. Na kraju dodaj i kesten pire.
Peci oko 50 minuta. Kada kolač izvadiš iz pećnice, još vrućeg ga premaži medom.