Jubilarna 10. sezona Erste Plave lige starta u Osijeku

Renato Branđolica/Pro Sport
Jubilarna deseta sezona Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj, starta 5. svibnja u Osijeku. Natjecanje i prigodna svečanost održat će se na osječkom Srednjoškolskom igralištu uz nazočnost brojnih uglednika iz sportskog i društvenog života
Vidi originalni članak

U proteklih devet godina je na natjecanjima Erste Plave lige u 11 hrvatskih gradova sudjelovalo više od 32 tisuće osnovnoškolaca te više od 60 tisuća roditelja, trenera, profesora te ostalih navijača i podupiratelja ovog  projekta. Školarci od prvog do šestog razreda i ove će se godine natjecati u atletskim disciplinama prilagođenim njihovom uzrastu uzrastu – u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa.

Kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige 2022 održat će se prema sljedećem kalendaru:

OSIJEK – četvrtak, 5.5.
KNIN – srijeda, 11.5.
ZADAR – četvrtak, 12.5.
MAKARSKA – subota, 14.5.
PULA – srijeda, 18.5.
RIJEKA – četvrtak, 19.5.
ČAKOVEC – četvrtak, 26.5.
VUKOVAR – petak, 27.5.
ZAGREB – četvrtak, 9.6.

Dvoje prvoplasiranih iz svakog grada nastupit će na finalu Lige 11. rujna na u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – 72. Memorijala Borisa Hanžekovića. Nastup s najvećim svjetskim zvijezdama i najboljim hrvatskim atletičarkama i atletičarima poput Sandre Perković i Sare Kolar velik je motiv, ali i nezaboravno iskustvo za sve mališane koji sudjeluju na Erste Plavoj ligi.

Online prijava na natjecanje moguće su na službenoj web stranici Lige. 

Organizator natjecanja je atletski klub Pro Sport uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', Boris Hanžeković Memorijala.

Erste plava liga je projekt Atletskog kluba Pro Sport koji je pokrenut u svrhu promicanja sportskih vrijednosti i usvajanja karakternih osobina među djecom, popularizacije atletike, sporta i rekreacije općenito, poticanja zdravog natjecateljskog duha, psihofizičkog razvoja djece kao i zabavnog provođenja slobodnog vremena uz tjelesnu aktivnost.

Važnost približavanja atletike kao i sporta općenito djeci osnovnoškolskog uzrasta prepoznali su i naši ambasadori - najbolji hrvatski atletičari i atletičarke Blanka Vlašić, Sandra Perković, Sara KolakPaola BorovićStipe Žunić i Ivan Horvat

Više informacija možete pronaći i na Facebook i Instagram stranici lige.

Posjeti joomboos.24sata.hr