Justinov put do zvijezda: S ulice na svjetsku pozornicu!

Justin je često, dok je još bio potpuni anonimac, svirao na ulici i držao šešir ispred sebe u koji su prolaznici ubacivali novac
Vidi originalni članak

Tražeći mlade talente, producent Scooter Braun slučajno je na bespućima interneta kliknuo na video tada anonimnog tinejdžera Biebera. Trinaestogodišnji Kanađanin snimao se kako pjeva s jeftinom kamerom i video postavio na YouTube.

Producent je ostao impresioniran i bez teksta kada je vidio Justinov glazbeni talent. Odmah je kontaktirao njegovu majku Pattie koja je ispočetka htjela da Bieber ostane anoniman dječak. Nije joj se svidjela ideja da uđe u glazbenu mašineriju te propusti normalno djetinjstvo i druženje s vršnjacima. Ipak, s vremenom je popustila i avionom su se preselili iz Kanade u Atlantu kako bi mogla započeti njegova glazbena karijera. Tamo su u studiju kod Brauna, koji je postao njegov menadžer, snimili nekoliko demo snimki.

Tjedan dana nakon toga mladi pjevač je upoznao i repera Ushera. On mu je sredio audiciju za diskografsku kuću Island Def Jam Music Group. Osim Ushera, ugovor mu je nudio i pjevač Justin Timberlake koji je tada bio uspješniji od repera, no Bieber je ipak poslušao svoj instinkt i odabrao Ushera. Justin u listopadu 2008. potpisuje ugovor s Island Recordsom.

- Ja sam prvi pjevač kojem su društvene mreže u potpunosti lansirale karijeru. Drago mi je da sam pokrenuo takvu ‘modernu’ vrstu probitka na scenu - rekao je Bieber...

Više o usponu nesumnjivo najveće zvijezde današnjice čitajte u novom COOL-u koji je upravo na kioscima!

 

via GIPHY

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr