Kiflice gotove u samo pola sata? Moguće je, evo kako!

mamita_dane_i_jodze/instagram
Jedu vam se domaće kiflice, ali vam se ne da satima čekati da se tijesto digne, pa mijesiti sto puta, pa mijesiti još malo, pa još malo čekati...!? Nema problema, imamo recept za kiflice gotove u pola sata. Evo kako!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 30 grama svježeg ili 7 grama suhog kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 kiselo vrhnje
  • 100 ml ulja
  • 200 ml mlijeka 
  • 700 grama glatkog brašna (600 za samo tijesto i još 100 za mijesiti kasnije)
  • jedan prašak za pecivo 
  • punjenje po izboru (možete staviti slatki namaz, čokoladu, pekmez, šunku, sir, špek, svježi sir...što vam drago!)
  • 1 jaje za premazivanje i po želji nešto za posipanje (kim, sezam, chia sjemenke...)

Kako ih pripremiti? 

1. Prvo zagrijte mlijeko, dodajte šećer i kvasac te miješajte dok se ne sjedini. Pustite da kvasac malo odradi svoje. 

2. U drugoj posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte ulje i kiselo vrhnje pa promiješajte opet.

3. U sve dodajte smjesu od mlijeka, šećera i kvasca te promijesite tijesto dok ne dobijete glatku kuglu. 

4. Tijesto do kraja izmijesite na radnoj površini koju ste posipali brašnom te podijelite na dva dijela. Već sad možete staviti pećnicu na 200 stupnjeva da se grije.

5. Razvucite obje kuglice na nekoliko centimetara debljine te razrežite na 16 dijelova. Tako svaku kuglu.

6. Stavite dio punjenja na svaku kiflicu i zamotajte. Posložite ih na lim za pečenje na koji ste stavili pek papir. Premažite ih žumanjkom. 

7. Stavite u pećnicu i pecite na 180-200 stupnjeva 20-ak minuta, odnosno dok ne porumene! Mljac.

Originalni recept pronađite ovdje.

Posjeti joomboos.24sata.hr