Kineska salata od krastavaca: Zvijezda svakog obroka

Cook Republic/Pinterest
Hrskava, hladna, ljutkasta i aromatična - sve je to ova kineska salata od zgnječenih krastavaca. Savršena kombinacija sočnih krastavaca i pikantnog ulja od čilija, koja osvježava i zasiti. Uživajte u pripremi!
Vidi originalni članak

ZA ULJE OD ČILIJA

SASTOJCI

  • suncokretovo ulje 0,50 šalica
  • đumbir - svježi 1 kom
  • češnjak 3 režanj
  • chili u prahu 3 žlica
  • sečuanski papar 2 žličica
  • sjemenke bijelog sezama 1 žlica
  • sol 0,25 žličica

POSTUPAK

  1. U malom loncu zagrij ulje dok ne počne lagano dimiti, zatim ga makni s vatre, piše miss7
  2. U srednje velikoj vatrostalnoj posudi pomiješaj sve preostale sastojke za ulje od čilija.
  3. Polako, u tankom mlazu, prelij vruće ulje preko začina.
  4. Miješaj da se sve sjedini i ostavi da se potpuno ohladi.

ZA SALATU

SASTOJCI

  • krastavac 3 kom
  • češnjak 3 režanj
  • chili ulje 2 žlica
  • sezamovo ulje 1 žlica
  • sol

POSTUPAK

  1. Svaki krastavac prereži na tri dijela. Položi nož (ravnom stranom) na komad krastavca i dlanom ga lagano, ali odlučno pritisni dok ne popuca na 2–3 nepravilna dijela.
  2. U veliku zdjelu ubaci "nagnječene" krastavce, dodaj naribani češnjak, ulje od čilija i sezamovo ulje.
  3. Posoli po ukusu i sve dobro promiješaj.


 

Posjeti joomboos.24sata.hr