Kokos cheesecake podsjeća na jednu omiljenu slasticu!
Ovo su sastojci koji će vam trebati za izradu:
Podloga:
- 200 g petit keksa
- 80 g maslaca
- 3-4 žlice mlijeka po potrebi
- 2 jušne žlice kokosa
Krema:
- 500 g mascarponea
- 300 g namaza od kokosa
- 400 ml slatkog vrhnja
- 100 g oljuštenih badema
- 1 mljevena želatina
Ganache:
- 100 ml slatkog vrhnja
- 150 g bijele čokolade
A evo kako ga pripremiti:
Sameljite kekse, rastopite maslac i sve sastojke povežite te utisnite u kalup. Dobar savjet - smjesu stavite na papir za pečenje kako biste podlogu lakše prebacili ili izvadili iz kalupa.
Sjedinite mascarpone i namaz od kokosa pa dodajte slatko vrhnje i mikserom mutite dok ne bude čvrsta smjesa. Dodajte cijele bademe ili ih izrežite na krupnije te promiješajte. Želatinu pripremite prema uputama na vrećici - to znači da joj trebate dodati malo vode i pričekati da nabubri.
Zatim otopite želatinu na skroz laganoj vatri. Maknite s vatre i još malo miješajte da skroz vruću ne stavite u kremu. Ne smije se ni ohladiti. Prelijte je preko kreme i sve skupa pjenjačom sjedinite. Prelijte preko podloge i kolač stavite na hlađenje bar 3 sata, piše Miss7Gastro.
Vrhnje zagrijte do vrenja (ne smije biti kipuće) te vrućim vrhnjem prelijte čokoladu razlomljenu na komadiće i ostavite da malo stoji, zatim miješajte lagano skroz dok se cijela ne rastopi. Prelijte preko torte i vratite opet u hladnjak. Kad se stisne, dekorirajte po želji. Na cheesecake možete dodati i Raffaello kuglice ili samo kokos i bademe. Ovaj desert će vas sigurno oduševiti!
POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':