Kokos cheesecake podsjeća na jednu omiljenu slasticu!

Canva/Opinionstage
Postoje razne varijante cheesecakea, od klasičnog pa do onog s voćem, čokoladom, karamelom i svi su redom jako ukusni. No, postoji nešto što možda još niste probali - Raffaello cheesecake koji će oduševiti sve ljubitelje kokosa. Evo kako ga pripremiti!
Vidi originalni članak

Ovo su sastojci koji će vam trebati za izradu:

Podloga:

  • 200 g petit keksa
  • 80 g maslaca
  • 3-4 žlice mlijeka po potrebi
  • 2 jušne žlice kokosa

Krema: 

  • 500 g mascarponea
  • 300 g namaza od kokosa
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 100 g oljuštenih badema
  • 1 mljevena želatina

Ganache:

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 150 g bijele čokolade 

A evo kako ga pripremiti:

Sameljite kekse, rastopite maslac i sve sastojke povežite te utisnite u kalup. Dobar savjet - smjesu stavite na papir za pečenje kako biste podlogu lakše prebacili ili izvadili iz kalupa. 

Sjedinite mascarpone i namaz od kokosa pa dodajte slatko vrhnje i mikserom mutite dok ne bude čvrsta smjesa. Dodajte cijele bademe ili ih izrežite na krupnije te promiješajte. Želatinu pripremite prema uputama na vrećici - to znači da joj trebate dodati malo vode i pričekati da nabubri.

Zatim otopite želatinu na skroz laganoj vatri. Maknite s vatre i još malo miješajte da skroz vruću ne stavite u kremu. Ne smije se ni ohladiti. Prelijte je preko kreme i sve skupa pjenjačom sjedinite. Prelijte preko podloge i kolač stavite na hlađenje bar 3 sata, piše Miss7Gastro.

Vrhnje zagrijte do vrenja (ne smije biti kipuće) te vrućim vrhnjem prelijte čokoladu razlomljenu na komadiće i ostavite da malo stoji, zatim miješajte lagano skroz dok se cijela ne rastopi. Prelijte preko torte i vratite opet u hladnjak. Kad se stisne, dekorirajte po želji. Na cheesecake možete dodati i Raffaello kuglice ili samo kokos i bademe. Ovaj desert će vas sigurno oduševiti!

 

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Posjeti joomboos.24sata.hr