Kolovoz blues: Zašto se osjećaš jadno krajem ljeta

Ljetu je lagano došao kraj i pravo je vrijeme da se vratimo u realnost. Premda škola još nije počela, ti se već počinješ osjećati jadno? Čini se da nisi jedini/a.
Vidi originalni članak

Kako piše Bustle, takav osjećaj je sasvim prirodan za ovo doba godine i događa se većini od nas.

Naime, kolovoz je mjesec koji sa sobom nosi pregršt pozitivnih i drugačijih emocija. Dok neki dožive savršenu ljetnu avanturu ili se provode svaku večer kao nikada u životu, drugi se jednostavno potpuno opuste i zaborave na sve brige i stres koji ih je pratio kroz godinu.

via GIPHY

To je mjesec uz koji većina nas veže pozitivne konotacije pa nije ni čudo što se nitko ne veseli kraju ljeta i početku rujna. S druge strane, rujan je mjesec koji najavljuje zahlađenje temperatura, povratak u školske klupe ili na radno mjesto te vraćanje u rutinu.

via GIPHY

Rutina dakako predstavlja nešto naporno, dosadno i iscrpljujuće što će se nastaviti ponavljati iz dana u dan sve do iduće ljetne sezone.

via GIPHY

Sama pomisao da ćemo opet biti izloženi mnogobrojnim obavezama, brigama i stresu, stvara u nama osjećaj nelagode i straha pa nije ni čudo da nas već pri povratku s mora uhvati blaga depresija pod nazivom ‘kolovoz blues’ koja će nas proći čim se opet naviknemo na rutinu.

via GIPHY

Posjeti joomboos.24sata.hr