Lagana pita od tikvica i svježeg sira
Tikvice, svježi sir i lisnato tijesto savršen su trio za ukusan obrok – bilo da je riječ o doručku, ručku ili večeri. Ova jednostavna pita od tikvica i sira osvojit će sve za stolom, a mi vam donosimo provjeren recept koji će vas oduševiti!
SASTOJCI
- lisnato tijesto 250 g
- tikvice 250 g
- svježi sir 250 g
- češnjak 2 režanj
- jaje 3 kom
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- muškatni oraščić
POSTUPAK
- Lisnato tijesto razvaljaj na debljinu oko 3 milimetara te ga prebaci u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Tikvice nareži na vrlo tanke kolutiće, posoli i pusti da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.
- Svježi sir pomiješaj s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem (ili mediteranskim začinima) i jajima.
- Posoli i popapri te sastojke dobro izmiješaj.
- Smjesu sira ravnomjerno rasporedi po tijestu, dodaj tikvice pa peci pitu u pećnici na 170°C oko pola sata, piše miss7.