Lagana pita od tikvica i svježeg sira

THINKSTOCK/Screenshot
Tikvice, svježi sir i lisnato tijesto savršen su trio za ukusan obrok – bilo da je riječ o doručku, ručku ili večeri. Ova jednostavna pita od tikvica i sira osvojit će sve za stolom, a mi vam donosimo provjeren recept koji će vas oduševiti!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • lisnato tijesto 250 g
  • tikvice 250 g
  • svježi sir 250 g
  • češnjak 2 režanj
  • jaje 3 kom
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • muškatni oraščić

POSTUPAK

  1. Lisnato tijesto razvaljaj na debljinu oko 3 milimetara te ga prebaci u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  2. Tikvice nareži na vrlo tanke kolutiće, posoli i pusti da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.
  3. Svježi sir pomiješaj s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem (ili mediteranskim začinima) i jajima. 
  4. Posoli i popapri te sastojke dobro izmiješaj.
  5. Smjesu sira ravnomjerno rasporedi po tijestu, dodaj tikvice pa peci pitu u pećnici na 170°C oko pola sata, piše miss7.  
Posjeti joomboos.24sata.hr