Ljetna salata od tikvica, badema i sira
Salata od tikvica koja je super ljetni obrok. Kombinacija limuna, češnjaka, pecorina i badema ne maskira okus tikvica, nego ga pojačava i balansira. Ovo je recept koji ne zahtjeva kuhanje tako da je idealan za ove ljetne temperature
SASTOJCI
- limun 1 kom
- maslinovo ulje 0,25 šalica
- češnjak 2 režanj
- sol 0,75 žličica
- svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
- tikvice 2 kom
- svježi bosiljak 0,25 šalica
- pecorino romano 50 g
- dimljeni bademi 0,25 šalica
POSTUPAK
- Naribaj ½ žličice korice limuna i ostavi sa strane. Iscijedi limun i odmjeri 2 žlice soka u veliku zdjelu za posluživanje.
- Dodaj maslinovo ulje, naribani češnjak, sol i papar pa sve dobro promiješaj pjenjačom.
- Dodaj narezane tikvice, nasjeckani bosiljak i polovicu narezanog pecorina u zdjelu s dresingom.
- Dobro promiješaj da se sve ravnomjerno obloži.
- Po vrhu pospi grubo nasjeckane dimljene bademe, naribanu limunovu koricu i preostali sir.
- Po želji dodaj još papra i nasjeckanog svježeg bosiljka. Posluži odmah.