Ljetna salata od tikvica, badema i sira

Eat Proteins/Pinterest
Salata od tikvica koja je super ljetni obrok. Kombinacija limuna, češnjaka, pecorina i badema ne maskira okus tikvica, nego ga pojačava i balansira. Ovo je recept koji ne zahtjeva kuhanje tako da je idealan za ove ljetne temperature
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • limun 1 kom
  • maslinovo ulje 0,25 šalica
  • češnjak 2 režanj
  • sol 0,75 žličica
  • svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
  • tikvice 2 kom
  • svježi bosiljak 0,25 šalica
  • pecorino romano 50 g
  • dimljeni bademi 0,25 šalica

POSTUPAK

  1. Naribaj ½ žličice korice limuna i ostavi sa strane. Iscijedi limun i odmjeri 2 žlice soka u veliku zdjelu za posluživanje.
  2. Dodaj maslinovo ulje, naribani češnjak, sol i papar pa sve dobro promiješaj pjenjačom.
  3. Dodaj narezane tikvice, nasjeckani bosiljak i polovicu narezanog pecorina u zdjelu s dresingom.
  4. Dobro promiješaj da se sve ravnomjerno obloži.
  5. Po vrhu pospi grubo nasjeckane dimljene bademe, naribanu limunovu koricu i preostali sir.
  6. Po želji dodaj još papra i nasjeckanog svježeg bosiljka. Posluži odmah.


 

Posjeti joomboos.24sata.hr