Ljetni desert s trešnjama koji će vas kupiti na prvu!

canva
Ledena šarlota od trešanja je neodoljiva slastica čija priprema vam neće je iznimno lagana za napraviti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 g sladoleda od trešanja
  • 200 g sladoleda od vanilije
  • 150 g trešanja
  • 150 g vrhnja za šlag
  • 100 ml nekog crvenog voćnog likera
  • 30 ml amaretto likera
  • oko 35 piškota

Priprema:

Prvo operi 150 g trešanja i očisti ih od koštica, krupno nasjeckaj pa skupi u zdjelu. Poškropi ih amarettom i ostavi da se maceriraju.

U međuvremenu, dno kalupa za šarlote s visokim, glatkim rubom obloži papirom za pečenje.

Crveni voćni liker razrijedi istom količinom hladne vode i tim sirupom lagano namoči kekse pa posloži koliko god je potrebno da pokriju cijeli kalup u krug.

Dva sladoleda malo omekšaj miješajući ih drvenom žlicom, ali neka budu odvojeni.

Na dno kalupa složi polovicu trešanja i nastavi u slojevima slagati trećinu piškota, polovicu maceriranih trešanja i sladoled od vanilije. Nastavi s drugom trećinom piškota, ostatkom trešanja i sladoledom od trešanja te završi s posljednjim piškotama.

Šarlotu prekrij posebnim kuhinjskim papirom i stavi u zamrzivač na najmanje 2 sata.

Kada dođe trenutak za posluživanje, okreni kalup naopako na odgovarajući tanjur i izvadi kolač. Ukrasi ga vrhnjem uz pomoć slastičarske štrcaljke s nastavkom i preostalim trešnjama. 

Uživajte!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr