Ljetni desert s trešnjama koji će vas kupiti na prvu!
Sastojci:
- 350 g sladoleda od trešanja
- 200 g sladoleda od vanilije
- 150 g trešanja
- 150 g vrhnja za šlag
- 100 ml nekog crvenog voćnog likera
- 30 ml amaretto likera
- oko 35 piškota
Priprema:
Prvo operi 150 g trešanja i očisti ih od koštica, krupno nasjeckaj pa skupi u zdjelu. Poškropi ih amarettom i ostavi da se maceriraju.
U međuvremenu, dno kalupa za šarlote s visokim, glatkim rubom obloži papirom za pečenje.
Crveni voćni liker razrijedi istom količinom hladne vode i tim sirupom lagano namoči kekse pa posloži koliko god je potrebno da pokriju cijeli kalup u krug.
Dva sladoleda malo omekšaj miješajući ih drvenom žlicom, ali neka budu odvojeni.
Na dno kalupa složi polovicu trešanja i nastavi u slojevima slagati trećinu piškota, polovicu maceriranih trešanja i sladoled od vanilije. Nastavi s drugom trećinom piškota, ostatkom trešanja i sladoledom od trešanja te završi s posljednjim piškotama.
Šarlotu prekrij posebnim kuhinjskim papirom i stavi u zamrzivač na najmanje 2 sata.
Kada dođe trenutak za posluživanje, okreni kalup naopako na odgovarajući tanjur i izvadi kolač. Ukrasi ga vrhnjem uz pomoć slastičarske štrcaljke s nastavkom i preostalim trešnjama.
Uživajte!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.