Ljetno vrijeme je loše za san?

filip.dejanovic.39/Instagram
Premda smo se čitave zime radovali ljetu i s nestrpljenjem iščekivali sezonu Sunca, visokih temperatura, osvježavajućih pića i svega ostalog što ljeto nosi, izgleda da ovo doba godine sa sobom nosi i neke negativne posljedice za tvoje tijelo.
Vidi originalni članak

Naime, Institut za istraživanje sna u SAD-u nedavno je potvrdio kako je ljetno vremensko razdoblje upravo čest uzrok nesanice i slabe kvalitete spavanja povezan s endokrinom disfunkcijom koja se može pogoršati tijekom ljeta jer naše tijelo proizvodi manje melatonina, ključnog hormona koji je potreban za zdrav ciklus spavanja.

via GIPHY

Ako ideš u krevet istodobno svake noći, ali se ljeti budiš ranije nego obično radi Sunca čije zrake obasjavaju tvoju spavaću sobu od ranog jutra. Iz tog razloga vrlo vjerojatno nećeš uspjeti ponovno zaspati kada se probudiš.

via GIPHY

To se događa zato što se proizvodnja melatonina drastično povećava kada su nam oči izložene sunčevoj svjetlosti, zbog čega se budimo ranije nego što bismo to učinili u zimskom dijelu godine.

via GIPHY

Piši nam u komentare tvoja iskustva sa spavanjem tokom ljeta!

Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.

Donosimo ti ekskluzivan intervju sa Stokom i LayZ-em povodom snimanja navijačkog hita 'Moja Croatia'. Ako i ti želiš imati originalnu majicu iz spota navijačke himne, kupi ih na ŽUTI KLIK. Cijena majice je 120 kuna.

A tu su i naše ljepotice - Two Crazy Beauties koje ti tajne pravog i iskrenog prijateljstva. Dennis Domian, TheSikrt i Bruno Lukić govore o onim svakodnevnim brigama i temama koje muče svakog od nas, a neki YouTuberi otkrivaju najcringe situacije u kojima su se pronašli.

U seks vodiču za tinejdžere pročitaj sve što trebaš znati o prvom seksu, a u rubrici 'Zavoli svoje tijelo' doznaj kako s dozom samopouzdanja uskočiti u kupaći kostim i pobjeći na plažu. S obzirom da je razdoblje koncerata i festivala, obratili smo pažnju i na droge koje ti mogu uništiti život u nekoliko sekundi.

Tu su i dva modna izloga s top odjevnim predmetima koje moraš imati ovo ljeto, zastrašujuća horor priča i 'game time' za sve one koji obožavaju videoigre.

I ovaj broj JoomBoos magazina dolazi u dvije različite naslovnice, te super poklonom - originalnim tetovažama kakve imaju naši YouTuberi. Izaberi između tetovaže strijele i palme i budi cool ovo ljeto.

Posjeti joomboos.24sata.hr