Ljeto na tanjuru: Carbonara s tikvicama
Obožavamo lagane i jednostavne recepte za tople ljetne dane
Sastojci:
- 300 g tikvica
- 90 g panceta
- 1 Jaje + 1 žumanjak
- 80 g parmezane
- 3 žlice maslinovog ulja
- Sol, Papar
- 400 g tjestenine
Priprema:
Pancetu lagano poprži u tavi, dodajte joj naribane tikvice i dinstaj dok tikvice ne izgube vodu. U posebnoj posudi pomiješaj jaje i žumanjak, posoli i popapri.
Skuhaj i tjesteninu po izboru samo nekoliko minuta kako bi bila "al dente" pa je dodaj u tavu s tikvicama i slaninom. Smanji vatru i prelij sve jajima te pospi svje naribanim parmezanom.
Makni s vatre i brzo miješaj da se jaja ne pretvore u kajganu. Uživaj!
Još ovakvih recepata možeš pronaći na portalu MissGastro!