Ljeto na tanjuru: Carbonara s tikvicama

Canva
Obožavamo lagane i jednostavne recepte za tople ljetne dane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g tikvica
  • 90 g panceta
  • 1 Jaje + 1 žumanjak
  • 80 g parmezane
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Sol, Papar
  • 400 g tjestenine

Priprema:

Pancetu lagano poprži u tavi, dodajte joj naribane tikvice i dinstaj dok tikvice ne izgube vodu. U posebnoj posudi pomiješaj jaje i žumanjak, posoli i popapri.

Skuhaj i tjesteninu po izboru samo nekoliko minuta kako bi bila "al dente" pa je dodaj u tavu s tikvicama i slaninom. Smanji vatru i prelij sve jajima te pospi svje naribanim parmezanom.

Makni s vatre i brzo miješaj da se jaja ne pretvore u kajganu. Uživaj! 

Još ovakvih recepata možeš pronaći na portalu MissGastro!



 

Posjeti joomboos.24sata.hr