Marokanski ražnjići: Probajte nikad finiju piletinu!

Fed and Fit/Pinterest
Ovi marokanski ražnjići idealna su ljetna večera, a u prilog im ide što su vrlo jednostavni za pripremu! Natrljani su jednostavnijom i pristupačnijom verzijom mješavine začina - ras el hanout. Najbolji prilozi za posluživanje uz ove ražnjiće su kus-kus, jasmin riža, pire krumpir, tzatziki, shakshuka, smeđa riža i povrće, mrkva kuhana na pari, caponata od patlidžana, tabbouleh, pita kruh, tikvice na žaru, riža od cvjetače, pečeni slatki krumpir i baba ganoush.
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • pileća prsa - file 800 g
  • češnjak 2 režanj
  • maslinovo ulje 2 žlica
  • limunova korica 1 kom
  • sok od limuna 1 kom
  • sol
  • papar
  • ras el hanout 2 žličica

POSTUPAK

  1. PIletinu nareži na 12 tankih, uzdužnih traka. Oljušti i nasjeckaj češnjak. Pomiješaj ulje, 2 žlice soka od limuna, 1 žličicu limunove korice, sol, papar i mješavinu začina te ostavi meso poklopljeno 3 sata u toj marinadi.
  2. Meso ocijedi i nabodi na namočene štapiće za ražnjiće. Peci ih oko 7 minuta uz okretanje, piše miss7.
  3. Želiš li pripremiti pravi marokanski obrok, preporučujemo da ove ražnjiće poslužiš uz salatu od kus-kusa s povrćem i jogurtom.


 

Posjeti joomboos.24sata.hr