Maturanti najviše žele na ekonomiju, pa računarstvo...

učilište algebra
Doznaj što maturanti žele upisati ove godine.
Vidi originalni članak

Ove godine probnim ispitima na Algebri pristupilo je oko 3000 maturanata. Ti su ispiti besplatni i dobrovoljni, a s obzirom na brojnost maturanata i način provedbe probnih ispita, mogu se smatrati korisnim pokazateljem stanja znanja maturanata otprilike dva mjeseca prije ispita državne mature.

Učenici se kod njih uglavnom pripremaju za više predmeta, a najveći broj maturanata upisao je pripreme za obvezne predmete. Od izbornih se najčešće biraju fizika i kemija, a mnogi se maturanti pripremaju za prijamne ispite za Arhitekturu, Medicinski fakultet, Hrvatske studije i Filozofski fakultet u Zagrebu.

U anketi koju provode tijekom probnih ispita mature u Algebri, maturanti su ove godine kao najpopularnije polje studiranja tradicionalno naveli ekonomiju, koju želi upisati svaki šesti maturant, zatim slijedi računarstvo, a potom psihologija. 

Ako želite dobre rezultate na ispitima, učenje ne smijete ostaviti za zadnji tren. Ako krenete kasno s učenjem, nećete stići naučiti, bit ćete pod većim stresom i vjerojatno ćete zaboraviti i ono što ste znali. Kontinuirano radite, svaki dan po malo i rezultati neće izostati.

Pogledaj novi spot Stoke i LayZ-a!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr