Mekana voćna rapsodija: Kolač s marelicama

Canva
Ovaj meki kolač s marelicama gotovo da se sam priprema
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g marelica
  • 180 g oštrog brašna
  • 150 g šećer kristala
  • 85 g maslaca
  • 80 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • žličica praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 1 limun

Priprema:

Marelice dobro operi i nareži na kriške ili polovice te ih prelij sokom od pola limuna.

Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje i na njega ravnomjerno posloži komade marelica. Za pripremu biskvita najprije izmiksaj maslac sa šećerom, dodaj 2 jaja i nastavi miksati te na kraju dodaj mlijeko.

U posebnoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i baribanu koricu jednog limuna. Suhe sastojke dodaj smjesi jaja i maslaca te sve dobro poveži. 

Smjesu za biskvit prelij preko marelica i peci oko 40 minuta na 180 stupnjeva.  Kada je kolač gotov izvadi ga iz pećnice te ostavi da se malo ohladi. Kada više nije vruć, stavi tanjur na kalup i preokreni kolač na njega. Po želji posipaj šećerom u prahu.

Još ovakvih recepata možete pronaći na portalu MissGastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr