Mekana voćna rapsodija: Kolač s marelicama
Sastojci:
- 500 g marelica
- 180 g oštrog brašna
- 150 g šećer kristala
- 85 g maslaca
- 80 ml mlijeka
- 2 jaja
- žličica praška za pecivo
- pola žličice soli
- 1 limun
Priprema:
Marelice dobro operi i nareži na kriške ili polovice te ih prelij sokom od pola limuna.
Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje i na njega ravnomjerno posloži komade marelica. Za pripremu biskvita najprije izmiksaj maslac sa šećerom, dodaj 2 jaja i nastavi miksati te na kraju dodaj mlijeko.
U posebnoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i baribanu koricu jednog limuna. Suhe sastojke dodaj smjesi jaja i maslaca te sve dobro poveži.
Smjesu za biskvit prelij preko marelica i peci oko 40 minuta na 180 stupnjeva. Kada je kolač gotov izvadi ga iz pećnice te ostavi da se malo ohladi. Kada više nije vruć, stavi tanjur na kalup i preokreni kolač na njega. Po želji posipaj šećerom u prahu.
Još ovakvih recepata možete pronaći na portalu MissGastro!