Na Instagram stiže novitet koji se mnogima neće svidjeti

Canva/Opinionstage
Društvene mreže, osobito Instagram, odavno su postale mjesto na kojemu mnogi zarađuju za svoj život. A da bi kreatori mogli dodatno zaraditi na sadržaju koji objavljuju i snimaju, Instagram uskoro uvodi još jednu opciju
Vidi originalni članak

Način na koji su korisnici Instagrama, odnosno influenceri do sada zarađivali novac putem ove društvene mreže, bio je promoviranje sponzoriranog sadržaja. No, iz Instagrama dolaze vijesti kako bi se to uskoro moglo promijeniti uvođenjem jedne nove opcije, piše Bustle.

Radi se o privatnom feedu koji bio odvojen od javnog feeda i na kojeg bi se pratitelji trebali pretplatiti kako bi mogli konzumirati sadržaj koji kreatori ondje objavljuju.

via GIPHY

Testna verzija ove opcije 'lansirana' je jučer, a šef Instagrama Adam Mosseri rekao je kako je ova opcija privatnog profila omogućena tek za nekoliko kreatora sadržaja na Instagramu čiji će se pratitelji moći pretplatiti na njihov profil. Isto je najavio i šef Mete koja je vlasnik Instagrama, Mark Zuckerberg.

Kreatori sadržaja na tom će profilu moći objavljivati samo Instagram storyje i liveove, a oni će biti označeni ljubičastim prstenom (obični storyji označeni su ružičastim prstenom, a storyji bliskih prijatelja zelenim).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Adam Mosseri (@mosseri)

Oni koji će imati prilike za zaradu od pretplatničkih profila su svi koji su svoj Instagram profil 'prebacili' s privatnog na poslovni, koji imaju autentičan i prirodan sadržaj te imaju bazu od nekoliko tisuća pratitelja. 

A što vi mislite, kako će ovo funkcionirati?

 

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Posjeti joomboos.24sata.hr