Nagrada od 5000 dolara za najboljeg maturanta u Hrvatskoj

Ova nagrada prava je nagrada...
Vidi originalni članak

Ako ćeš uskoro polagati državnu maturu i ne da ti se učiti onda je ovo svakako jedna od boljih motivacija. Naime, hrvatski znanstvenik Marin Soljačić već nekoliko godina za redom daje nagradu učeniku koji najbolje napiše državnu maturu. 

A nagrada je sve samo ne mala - radi se o iznosu do 35.000 kuna. 

via GIPHY

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručili su kako će nagradu dobiti maturant koji na državnoj maturi ima najviši postotak riješenosti testa iz matematike (A razina) plus postotak iz fizike. Ukoliko dvoje ili više maturanata ima jednaki postotak, onda se gledaju rezultati testa iz hrvatskog jezika. A ako nakon toga i dalje imaju jednaki postotak, maturanti dijele nagradu. 

Prošle godine nagradu je odnio učenik koji je imao iz matematike i fizike 100 posto (SAY WHAT), Petar Suman iz Gimnazije Lucijana Vranjina. 

via GIPHY

Tako da... bolje zagrij stolicu! 

 

Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za vas, pripremili hrpu iznenađenja. Možete odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica SaamoPetra

Na više od 120 strana pročitajte ekskluzivni intervju s popularnim YouTuberom Davorom Gerbusom i saznajte kako se nosi s hejterima. Tu je i intervju s licem s naslovnice - Petrom Dimić koja samo za vas otkriva kako pronaći pravu ljubav. 

U novom broju pročitajte i avanturu života JoomBoos novinarke Neli, koja je s 19 godina stavila ruksak na leđa i hrabro se uputila u Indiju. 

Bratska ljubav jedna je od najboljih i najiskrenijih veza, no ponekad nas braća i sestre izluđuju. Doznaj kako preživjeti s njima pod istim krovom. Svi znamo da nije lijepo manipulirati s roditeljima, ali JoomBoos daje trikove kako da ti ipak starci ispune svaku želju. 

Posjeti joomboos.24sata.hr