Pet romana o vampirima koji bi te mogli zanimati

readingwithines/instagram
Najpoznatiji vampir na svijetu je grof Drakula. Mit o njemu utemeljen je na stvarnoj povijesnoj ličnosti, grofu Vladu III. Tepešu, koji je vladao područjem današnje Rumunjske u 15. stoljeću.
Vidi originalni članak

Od prvog romana o vampiru grofu Drakuli prošlo više od 120 godina, a popularnost romana vampirske tematike ne jenjava ni danas. Inače, roman 'Dracula' objavljen je 1897. godine, napisao ga je irski pisac Bram Stoker i smatra se prvim gotičkim horor romanom na svijetu.

O vampirima smo već puno toga naučili uz Sumrak sagu, ali na tržištu postoji još pregršt romana o nadnaravnim bićima koja su osuđena na besmrtnost i vječno lutanje svijetom. U daljnjem tekstu ćemo ti predstaviti pet odličnih romana vampirske tematike koji bi ti se mogli svidjeti.

via GIPHY

1. Sumrak (Stephanie Mayer)

Ovo je legendarno izdanje romana čiji su junaci mnogo življi i zanimljiviji nego u istoimenom filmu. Ljubavna priča Belle i Edwarda zaludila je svijet otkako je knjiga objavljena. Od prve stranice ćeš uroniti u neobičan svijet ispunjen mržnjom i ljubavlju, nepravdom i hrabrošću i nećeš knjige moći ispustiti iz ruku.

2. Dracula (Bram Stoker)

Radnja ovog romana odvija se u Transilvaniji i Engleskoj, a glavni je lik grof Drakula. Jonathan Harker dolazi iz Engleske u zabačeni dvorac grofa Drakule u planinama Transilvanije. Drakula kupuje posjed u Engleskoj. Tu Jonathan postaje praktički zatočenik, a sve što se dalje događa više nije nego što jest u njegovoj kontroli.

3. 'Salem's Lot (Stephen King)

U neobičnom gradiću okovanom silama mraka mještani se počinju pretvarati u vampire... Kao i u mnogim drugim takvim gradovima - koji imaju svoju mračnu prošlost - i u njemu kolaju tajni tračevi, događaju se neobične stvari i živi popriličan broj čudaka...

4. Vampirski dnevnici (L. J. Smith)

Knjiga prati život Elene Gilbert, tinejdžerice koja se zaljubi u vampirsku braću Stefana i Damona Salvatorea. Radnja se fokusira i na živote Eleninih prijatelja i ostalih stanovnika izmišljenog gradića Mystic Falls u Virginiji. Ova uzbudljiva priča je miks tinejdžerske drame i nadnaravnoga.

5. Ja sam legenda (Richard Mateson)

Godina je 2012., a Robert Neville je posljednji od ljudske vrste. Tri godine prije tajanstvena je zaraza usmrtila milijune ljudi, a jedan dio ih se pretvorio u zombije i vampire koji sada mogu živjeti jedino u mraku. Robert Neville nekim je čudom ostao imun na virus i preživio, ali - kako živjeti u svijetu u kojem nema tvoje vrste?

 

Pogledaj novu epizodu Ekskurzije u karanteni na JoomBoos YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr