Životna priča najveće zvijezde Meksika

PA/Pixsell
"Nikad ne glumim u seriji u kojoj ne mogu pjevati!"
Vidi originalni članak

Milijunima tinejdžera u cijelom svijetu ova je djevojka itekako poznata, ponajviše zbog svoje glazbene karijere i svjetskih turneja, tijekom kojih je nastupala u mnogim velegradovima te punila stadione i dvorane na raznim kontinentima. Vole ju čak i u Africi, gdje su njeni obožavatelji znali sve njene pjesme. Ipak, ako usporedimo njezina dva talenta, glumački i pjevački, odnosno te dvije karijere, zasad je definitivno glumačka uspješnija i značajnija.

A zapravo sve je i počelo baš u glumačkim vodama. Maite Perroni, iako je rođena u Ciudad de Mexicu 9. ožujka 1983. godine, odrasla je u Guadalajari, drugom najvećem gradu u Meksiku, kamo se njena obitelj preselila zbog očeva posla kad je ona imala samo šest mjeseci. U glavni grad vratili su se nakon 12 godina. U međuvremenu je Mai, kako je zovu bliski prijatelji i rodbina, dobila dva brata, tri godine mlađeg Adolfa i devet godina mlađeg Francisca.

Ozbiljno bavljenje glumačkim poslom počela je 2000. godine u prestižnoj glumačkoj školi najveće meksičke televizijske kuće, Televise, specijalizirane za produkciju telenovela, koja je snimila sve najpopularnije meksičke televizijske serije. Perroni je u toj školi završila dvije od tri godine glumačkog studija. A priliku da pokaže što je naučila dobila je 2004. godine u seriji “Rebelde” (što u prijevodu znači buntovnica), u kojoj je tijekom tri sezone i 440 epizoda utjelovila lik Guadalupe Fernandez zvane Lupita. Serija govori o ekipi iz elitne srednje škole za djecu bogatih i utjecajnih roditelja, bila je iznimno uspješna, emitirana u mnogim zemljama, pa i u Hrvatskoj... Sudeći prema reakcijama kritike i publike, tu prvu priliku mlada je Maite izvrsno iskoristila.

A u Hrvatskoj je s velikim uspjehom emitirana i druga telenovela u kojoj je Mai imala vodeću ulogu. Riječ je o seriji “Oprezno s anđelom” (“Cuidado con el Ángel”). U ulozi Marije de Jesus, zvane Marichuy, tijekom 2008. i 2009. godine glumila je u sve 194 epizode, a partner joj je bio neodoljivi William Levy, kojeg su mediji prozvali meksičkim Bradom Pittom. A Maite je, najviše zahvaljujući uspjehu spomenute serije, 2009. zaradila titulu nove kraljice telenovela. To joj je otvorilo mnoga vrata, pa je u idućim godinama glumila vodeću ulogu u još nekoliko uspješnih serija, “Mi Pecado” (2009.), “Triunfo del Amor” (2010.) te “Cachito del Cielo” (2012.).

Istodobno je Perroni gradila i glazbenu karijeru. I njezin je početak vezan uz seriju “Rebelde” koju mi u COOLu još uvijek gledamo. Naime, u toj seriji nekoliko likova, srednjoškolaca, osnovalo je pop bend, RBD, koji je snimio nekoliko originalnih pjesama. One su postale popularne i izvan okvira serije, što je, po uzoru na neke Disneyeve projekte, poput Big Time Rusha, producente potaknulo na izdvajanje benda RBD iz serije i lansiranje na glazbeno tržište. I to je bila prava odluka. Bend, u čijem su sastavu bile tri cure - Anny, Mai, Dul - i tri dečka - Poncho, Ucker i Chris - snimio je devet albuma. 

Osim što je pjevala, Maite Perroni u bendu je napisala nekoliko pjesama. A RBD, bend koji je djelovao od 2004. do 2009. godine, svojih devet albuma predstavio je pet vrlo uspješnih turneja, od kojih su tri bile svjetske. Globalni uspjeh šestero mladih glazbenika rezultirao je i snimanjem dokumentarne serije o bendu, pod imenom “RBD: La familia”. U 13 epizoda mnogobrojni obožavatelji mogli su doznati sve pojedinosti i pikanterije iza scene i na putovanjima tijekom glazbenih turneja RBD-a, koji je na globalnoj razini prodao više od 20 milijuna nosača zvuka. Mai se glazbom bavila i dok je glumila u drugim serijama. Tako je za potrebe serije “Oprezno s anđelom” otpjevala četiri pjesme, a za seriju “Mi Pecado” pjevala je istoimenu pjesmu koja je bila na najavnoj špici.

Dakle, ova atraktivna latino ljepotca, koja je krasila naslovne stranice mnogih uglednih magazina, i to ne samo u Meksiku i Latinskoj Americi nego u svim krajevima svijeta, uspješna je u svemu čega se prihvati. To je jednom prigodom objasnila ovim riječima:

- Zaista uživam u svojem poslu. Kad radite nešto sa srcem, vjerujem da iz toga može proizaći samo nešto dobro. A koliko je popularna, možda najbolje govori podatak da je prema njezinu liku proizvedena i najpoznatija lutka na svijetu - Barbie. Osim toga, sudjelovala je u snimanju reklama za mnoge svjetski poznate brendove, koji su je angažirali da im bude zaštitno lice. Nakon raspada RBD- a Maite je jednako uspješno nastavila solističku karijeru.

U ljeto prošle godine objavila je prvi album - “Eclipse de Luna”. Tad je izjavila kako se povlači iz svijeta telenovela jer se želi intenzivnije posvetiti glazbi i turneji na kojoj bi predstavila svoj album. Međutim, taj televizijski post nije dugo trajao. Početkom ove godine krenulo je snimanje remakea sapunice “La Gata” (“Mačka”), u kojoj također ima glavnu ulogu, a partner joj je Daniel Arenas. Milijuni obožavatelja su oduševljeni i jedva čekaju njezino emitiranje. Ne sumnjamo da će i ovaj projekt biti pun pogodak. A kao i skoro svi uspješni ljudi, dražesna Maite doživjela je zlonamjerne kritike. Neki su je optuživali za kopiranje kolegica, točnije - da oponaša glas meksičke kolegice Thalije i da se u odabiru kostima fura na kolumbijsku superzvijezdu Shakiru.

- Mislim da svi mi idemo različitim putevima. Poštujem neke žene i divim im se, kao što je slučaj s Thalijom - rekla je razočarana Mai, koja je sigurna da uspješnu karijeru može izgraditi bez ikakvoga kopiranja.

- Pravim put za sebe i trudim se biti autentična. Nikad mi ne pada na pamet uspoređivati se s nekim drugim, nikad se nisam fokusirala na takvo nešto. Natjecala sam se jedino sa sobom - odgovorila je. Iza zgodne Meksikanke je nekoliko ljubavnih veza. Bila je čak i zaručena s Guidom Larisom, glazbenim direktorom benda RBD, ali nakon tri godine prekinuli su 2008. Nije sretno završio ni odnos s pjevačem i glumcem Maneom de la Parrom, s kojim je ljubovala od 2010. do 2012. Sad je u vezi s Kokom Stambukom, Čileancem hrvatskog podrijetla.

Posjeti joomboos.24sata.hr