Napali ju jer je snimala spot u crkvi: 'Narušavaš svetost!'

youtube
Slovenska pjevačica Nika Zorjan je 18. svibnja izdala spot za pjesmu '1,2,3' u kojem se pojavljuje kao mladenka. Ubrzo nakon je biskup iz Murske Sobote zabranio sva snimanja u svim crkvama i kapelama
Vidi originalni članak

Slovenska pjevačica je u katedralnoj crkvi sv. Nikolaja u Murskoj Soboti snimila spot, koji svojim sadržajem ne pripada crkvenom okruženju te narušava svetost prostora i sakralnu namjenu crkve, napisali su na web stranici Slovenske biskupske konferencije. Biskup iz Murske Sobote je stoga zabranio sva snimanja u svim crkvama i kapelama biskupije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Peter Štumpf, Sobotski biskup je zabranio snimanje i objavljivanje u crkvama i kapelama biskupije te njihovo objavljivanje u medijima, osim kada je riječ o vjerskim obredima. Time želi očuvati svetost crkava.

"Tijekom snimanja spota širili su se negativni stereotipi te su se ismijavale važne vrijednosti poput sakramenta svadbenog obreda, svećeničke službe i vjera. Biskupija žali što je nemar odgovornih za crkvu ocrnio istu te se ispričava vjernicima i svima pogođenima", napisali su na web stranici Slovenske biskupske konferencije. 

Video spot je snimljen 18. svibnja 2022. godine za pjesmu '1,2,3' na Joomboos YouTube kanalu, a trenutno ima 280 tisuća pregleda. Uz tu pjesmu, Nika Zorjan često snima i zabavni sadržaj za YouTube kanal Joomboosa te je izdala pjesme poput: 'Blamaža' i 'Apokalipsa' s youtuberom 8rasta9, 'Vruće' s BQL-om, 'Ljubi, ne ljubi' i mnoge druge.

Nika Zorjan nije odgovarala na pitanja medija, ali je kasnije odgovorila na događanja na svom Instagram profilu:

"Nemam komentara. Svatko tko želi može pogledati video i stvoriti svoje mišljenje", dodala je Zorjan.

Posjeti joomboos.24sata.hr