Neki smatraju kako je smak svijeta ipak bio 2012. godine

reuters/pixsell/CANVA
Iako teorije zavjere postoje otkad postoji i čovječanstvo i uglavnom ih ignoriramo ili su nam zabavne samo neko vrijeme, jedna od novijih teorija zavjere ipak je zaintrigirala mnoge
Vidi originalni članak

Krajem 2011. godine i početkom 2012., počela je kružiti teorija zavjere prema kojoj se, 21. prosinca 2012. godine, trebao dogoditi smak svijeta. Ova teorija bila je utemeljena na Majanskom kalendaru čija je posljednja godina bila 5126., odnosno naša 2012. i mnogi su tada očekivali niz kataklizmičkih događaja koji će izbrisati ljude s lica Zemlje.

Naravno, to se nije dogodilo. Zapravo, nije se dogodilo točno tako kako su svi predviđali, ali, zbog nekoliko razloga mnogi smatraju kako se tada ipak dogodio smak svijeta. 

Naime, kako piše Popsugar, TikToker MJ Patek tvrdi kako je svijet, kakvog smo tada poznavali, nestao i da, od 21. prosinca 2012. godine, živimo u paralelnom svemiru.

Patek tvrdi kako su, otkrićem Božje čestice u CERN-u 4. srpnja 2012. godine, znanstvenici shvatili predviđanje fizičara Stephena Hawkinga u kojemu je rekao kako će otkriće takve čestice uništiti Zemlju i 'prebaciti' nas u paralelni svemir.

@notmjpatek What Conspiracy Next?! - 👁Should I Do More?👁 #fyp #conspiracy #conspiracytheory #truestory ♬ original sound - YOUTUBE - MJ PATEK

Za Božju česticu, poznatiju još kao i Higgsov bozon, se vjeruje da je znanstveni dokaz da energija nevidljivog polja postoji i da ona masom ispunjava druge čestice kao što su protoni, neutroni i elektroni koji čine fizičku materiju koju možemo vidjeti i dodirnuti. 

Znanstvenici su također došli do zaključka da je masa tih čestica upravo ono što Svemir čini stabilnim. Upravo na ovaj dio se odnosi Hawkingovo upozorenje. 

Naime, Hawking je sve upozoravao da bi 'petljanje' s takvom česticom moglo uzrokovati to da "Svemir prođe kroz katastrofalni raspad vakuuma s mjehurom pravog vakuuma koji se širi brzinom svjetlosti". Stoga, mnogi teoretičari zavjere pa i sam Patek smatraju kako je upravo taj postupak cijelo čovječanstvo povukao u paralelni svemir. 

"Mislim da se svi možemo složiti kako je, nakon 2012. godine, svijet postao prilično čudno mjesto", govori Patek.

Što vi mislite o ovoj, pomalo bizarnoj, teoriji?

 

POGLEDAJTE TRAILER ZA NOVU JOOMBOOS SERIJU!

Posjeti joomboos.24sata.hr