Neobično, ali jako fino - gazpacho s jagodama!

instagram @ecoloverlife
Hladne juhe su odličan odabir za vruće ljetne dane koji su pred nama
Vidi originalni članak

Iako smo naviknuli jagode jesti u slatkim varijantama, odlično se uklapaju i u slana jela!

Sastojci:

  • 400 g jagoda
  • 600 g zrelijih rajčica
  • 80 g krastavaca
  • 50 g crvene svježe paprike
  • 60 g zelene svježe paprike
  • 40 g krušnih mrvica
  • 1 manji češnjak
  • 150 ml maslinova ulja
  • 500 ml vode
  • 20 ml octa od sherryja
  • 12 g krupne soli
  • Svježe mljeveni crni papar

Priprema:

Operi svo povrće, oguli ako je potrebno, ukloni sjemenke iz krastavca i paprika i nareži sve na veće komade.

Svo povrće stavi u zdjelu i dodaj ulje, ocat, češnjak, vodu, sol, papar, krušne mrvice. Dobro promiješaj, prekrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak na 8 sati Izvadi povrće iz hladnjaka, dodaj mu nasjeckane jagode (nekoliko jagoda sačuvaj cijele za serviranje), sve skupa izblendaj.

Dodaj još soli i papra ako je potrebno.

Posluži jako hladno, ukrašeno jagodama, a možeš dodati i krutone od kruha ili trakice pršuta.

Uživaj!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr