Neobično, ali jako fino - gazpacho s jagodama!
Hladne juhe su odličan odabir za vruće ljetne dane koji su pred nama
Iako smo naviknuli jagode jesti u slatkim varijantama, odlično se uklapaju i u slana jela!
Sastojci:
- 400 g jagoda
- 600 g zrelijih rajčica
- 80 g krastavaca
- 50 g crvene svježe paprike
- 60 g zelene svježe paprike
- 40 g krušnih mrvica
- 1 manji češnjak
- 150 ml maslinova ulja
- 500 ml vode
- 20 ml octa od sherryja
- 12 g krupne soli
- Svježe mljeveni crni papar
Priprema:
Operi svo povrće, oguli ako je potrebno, ukloni sjemenke iz krastavca i paprika i nareži sve na veće komade.
Svo povrće stavi u zdjelu i dodaj ulje, ocat, češnjak, vodu, sol, papar, krušne mrvice. Dobro promiješaj, prekrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak na 8 sati Izvadi povrće iz hladnjaka, dodaj mu nasjeckane jagode (nekoliko jagoda sačuvaj cijele za serviranje), sve skupa izblendaj.
Dodaj još soli i papra ako je potrebno.
Posluži jako hladno, ukrašeno jagodama, a možeš dodati i krutone od kruha ili trakice pršuta.
Uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.