Neodoljivi zapečeni krumpir po receptu Jamieja Olivera

Canva
Zapečeni krumpir sa sirom kakvog priprema slavni kuhar
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 kg krumpira
  • 30 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 75 g cheddar sira
  • 75 g gruyera sira

Priprema:

Zagrij pećnicu na 200 ° C. Oguli i nareži krumpir na ploške debljine tri mm, a zatim ga kuhaj u velikom loncu s kipućom slanom vodom dok ne omekša. Dobro ga ocijedi i prebaci u veliku posudu za pečenje.

Na tavi otopi maslac, umiješaj brašno, zatim dodaj mlijeko i vrhnje. Pusti da krčka dok se umak ne zgusne, neprestano miješajući. Makni s vatre, u umak naribaj veći dio sira, a zatim posoli i popapri prema ukusu.

Krumpir prelij umakom, naribaj preostali sir, a zatim peci 45 minuta ili dok krumpir ne poprimi lijepu zlaćanu boju.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr