Neodoljivi zapečeni krumpir po receptu Jamieja Olivera
Zapečeni krumpir sa sirom kakvog priprema slavni kuhar
Sastojci:
- 2 kg krumpira
- 30 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 500 ml mlijeka
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 75 g cheddar sira
- 75 g gruyera sira
Priprema:
Zagrij pećnicu na 200 ° C. Oguli i nareži krumpir na ploške debljine tri mm, a zatim ga kuhaj u velikom loncu s kipućom slanom vodom dok ne omekša. Dobro ga ocijedi i prebaci u veliku posudu za pečenje.
Na tavi otopi maslac, umiješaj brašno, zatim dodaj mlijeko i vrhnje. Pusti da krčka dok se umak ne zgusne, neprestano miješajući. Makni s vatre, u umak naribaj veći dio sira, a zatim posoli i popapri prema ukusu.
Krumpir prelij umakom, naribaj preostali sir, a zatim peci 45 minuta ili dok krumpir ne poprimi lijepu zlaćanu boju.