Ni bolest ju nije mogla usporiti

Olivia Rodrigo Instagram
Čim je objavila prvi album, ‘Fame’, postala je superzvijezda. Njezina ‘mala čudovišta’ prate je u stopu
Vidi originalni članak

Na samom početku svjetske karijere iz crnke se transformirala u plavušu kako izgledom ne bi podsjećala na Britanku Amy Winehouse. Zbog ideje o uspjehu ostavila je tadašnjeg dečka, bubnjara Luca Carla, i krenula u osvajanje vrha glazbenih ljestvica.

– Ostavila sam dečka u kojeg sam bila smrtno zaljubljena, napustila stan u New Yorku i nikad se nisam više onamo vraćala. Mama je pokupila moje stvari - prisjetila se GaGa.

Ubrzo je snimila “Fame” s hitovima “Poker Face”, “Paparazzi”, “Just Dance” i kao od šale ugrabila prvi Grammy. Shvatila je da, ako želi ostati na vrhu i uživati u slavi koja joj se preko noći dogodila, mora raditi još više nego što je do tada. Krenula je na turneju, za koju je vježbala po desetak sati dnevno. Radi napornog tempa potpuno je zanemarila privatni život, pa se dugo nagađalo viđa li se GaGa uopće i s kim.

- Nemam vremena za dečke, nemam ih kad upoznati ni razmišljati o njima. Udana sam za svoj posao i potpuno sam posvećena svojim obožavateljima, ‘malim čudovištima’ - rekla je.

Lady GaGa ovisna je o društvenim mrežama, gdje komunicira s obožavateljima 

Odnos GaGe i obožavatelja postao je s godinama gotovo jednak fenomen kao pjevačica. Tako je glazbena zvijezda u pauzi od koncerata na posljednjoj turneji odlučila tetovirati leđa i za to je navodno iz Amerike dovela tatoo-majstora kojem je platila put do Hamburga, gdje je boravila. Fotografije “čudovišne” tetovaže objavila je na Instagramu, gdje je vidljiva tetovaža šake s dugač - kim noktima kojom je GaGa poručila: “Šape gore”. Na taj način poručila je obožavateljima da je njihova veza neraskidiva i da dio uspjeha duguje njima.

Nakon pet Grammyja, 13 MTV nagrada, statusa umjetnice godine i sličnih etiketa GaGa se povukla. Svi su se šokirali kad je 2010. javno priznala da boluje od teške autoimune bolesti lupusa, od koje je umrla njezina teta Joanne s 19 godina. Zbog lupusa i pridavanja premalo pažnje svojem zdravlju pjevačica je tijekom gotovo cijele turneje “Born This Way Ball” trpjela teške kronične bolove. O bolovima koje je proživljavala nikom nije htjela reći da ne bi prekinuli turneju.

Sve je stalo 11. veljače 2013. na koncertu u Montrealu. Tijekom koncerta jaukala je i vrištala od bolova, a nakon koncerta više nije mogla hodati. Suočila se i s problemima s kukom, koji je operirala zbog posljedica lupusa, pa je na nekoliko mjeseci nestala sa scene. Kad se vratila, ponovno je bila na vrhu. U međuvremenu je konačno priznala da je zaljubljena.

Glumac i maneken Taylor Kinney jedini je dečko kojeg je GaGa javno priznala. Da je njihova veza ozbiljna, svjedoče i šuškanja da su se nedavno na posebnoj svečanosti zavjetovali jedno drugome na ljubav. Ova vijest stigla je nedugo nakon informacija da su se pjevačica i glumac već vjenčali. Little Monsters o tome su počeli pričati nakon što su Kinneya fotografirali s prstenom za koji su fanovi procijenili da je zaručnički.

Ona je kraljica ludih transformacija

Svi dizajneri žele raditi s GaGom. Njezin imidž izazov je i najiskusni - jim facama modnog svijeta, kojima se pjevačica nametnula kao nadahnuće. No Lady GaGa najradje bira kreacije sestre Natalie, koja je zaslužna za njezina najzapaženija modna izdanja. Puno vremena i truda ulaže u izgled, pa se još nikad nije dogodilo da je izašla bez šminke. Njezino šminkanje rijetko kad traje manje od dva sata, a rekord je postigla kad je provela pred ogledalom čak deset sati. 

Posjeti joomboos.24sata.hr