Nikad ukusniji: Bečki odrezak na tradicionalan način
Donosimo vam recept za pripremu popularnog bečkog odreska na tradicionalan način. Jednom kad ga probate, nikada više se nećete vratiti starom načinu pripreme, vjerujte. Dobar vam tek!
Sastojci:
- 4 teleća odreska
- 4 žlice brašna
- 5 žlica krušnih mrvica
- 2 jaja
- malo mlijeka
- sol i papar
- biljno ulje
- limun za serviranje
Postupak:
- Na odreske stavite nekoliko kapi biljnog ulja. Zatim ih stavite između dva lista prozirne folije i istucite ih batom za meso. Ako ga nemate, možete koristiti i tešku tavu. Napravite nekoliko kratkih rezova na vanjskim dijelovima mesa. Odrezak od teletine ili svinjetine posolite i popaprite s obje strane po želji.
- Pripremite 3 tanjura, jedan s brašnom, jedan s dva jaja razmućena s malo mlijeka i prstohvatom soli i jedan s krušnim mrvicama.
- Odreske lagano premažite brašnom s obje strane, zatim ih umočite u jaja i prekrijte ih krušnim mrvicama. Pazite da krušne mrvice pokriju cijele kotlete. Meso odmah počnite pržiti na tavi na svinjskoj masti (originalni bečki način) ili na biljnom ulju.
- Dodajte dovoljno masnoće ili ulja da odresci plivaju i dobro ih zagrijte u tavi. Također, može se dodati i nekoliko krušnih mrvica u tavu kako bi brzo provjerili je li se ulje dovoljno ugrijalo u tavi.
- Okrenite odreske barem jednom dok ne porumene s obje strane i dok ne dobiju ujednačenu zlatnosmeđu boju (pecite ih 3-4 minute sa svake strane). Šnicle na kraju stavite na papirnati kuhinjski ubrus koji će upiti ulje.
Originalni recept pronađite na missgastro.