Nitko neće moći odoljeti ovom Kinder Bueno cheesecakeu

thecookingfoodie/instagram
Pronašli smo recept za jednostavan Kinder Bueno cheesecake koji se čak ni ne peče, a svi oko tebe će ga obožavati. Pogledaj što ti sve za njega treba, kako se priprema, a zatim javi frendicama i frendovima kad im ovo spremaš.
Vidi originalni članak

Što ti treba za biskvit?

  • 170 grama keksa (Digestive, graham, petit...)
  • 90 grama maslaca
  • Jedan cijeli Kinder Bueno

Što ti treba za kremu?

via GIPHY

  • 500 grama krem sira
  • 160 grama slatkog vrhnja
  • 50 grama šećera u prahu
  • 280 grama čokolade
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 8 grama želatine + 40 ml hladne vode

Što ti treba za dekoraciju?

  • Jedan cijeli Kinder Bueno
  • 20 grama otopljene mliječne čokolade
  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 15 grama šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Kako se priprema?

via GIPHY

  1. Zdrobite kekse, pomiješajte ih s maslacem i utisnite u lim za pečenje, na papir za pečenje. Dok pripremate ostatak torte, 'biskvit' stavite na hlađenje u hladnjak.
  2. U zdjeli pomiješajte vodu i želatinu i ostavite da stoji 10-ak minuta.
  3. Pomiješajte krem sir, šećer u prahu, rastopljenu čokoladu, slatko vrhnje i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Želatinu stavite u mikrovalnu na 15 sekundi i postepeno je dodajte u kremu od sira. Lagano miješajte. 
  5. Kremu stavite na biskvit i stavite u hladnjak na najmanje šest sati.
  6. Na vrh torte stavite otopljenu čokoladu, ukrasite razmućenim slatkim vrhnjem i šećerom u prahu te Kinder Bueno čokoladom. Još malo ostavite u hladnjaku i to je to! Dobar tek!

Cijeli recept možete naći na blogu The Cooking Foodie.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr