Nitko neće moći odoljeti ovom Kinder Bueno cheesecakeu
Pronašli smo recept za jednostavan Kinder Bueno cheesecake koji se čak ni ne peče, a svi oko tebe će ga obožavati. Pogledaj što ti sve za njega treba, kako se priprema, a zatim javi frendicama i frendovima kad im ovo spremaš.
Što ti treba za biskvit?
- 170 grama keksa (Digestive, graham, petit...)
- 90 grama maslaca
- Jedan cijeli Kinder Bueno
Što ti treba za kremu?
- 500 grama krem sira
- 160 grama slatkog vrhnja
- 50 grama šećera u prahu
- 280 grama čokolade
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 8 grama želatine + 40 ml hladne vode
Što ti treba za dekoraciju?
- Jedan cijeli Kinder Bueno
- 20 grama otopljene mliječne čokolade
- 120 ml slatkog vrhnja
- 15 grama šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Kako se priprema?
- Zdrobite kekse, pomiješajte ih s maslacem i utisnite u lim za pečenje, na papir za pečenje. Dok pripremate ostatak torte, 'biskvit' stavite na hlađenje u hladnjak.
- U zdjeli pomiješajte vodu i želatinu i ostavite da stoji 10-ak minuta.
- Pomiješajte krem sir, šećer u prahu, rastopljenu čokoladu, slatko vrhnje i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku smjesu.
- Želatinu stavite u mikrovalnu na 15 sekundi i postepeno je dodajte u kremu od sira. Lagano miješajte.
- Kremu stavite na biskvit i stavite u hladnjak na najmanje šest sati.
- Na vrh torte stavite otopljenu čokoladu, ukrasite razmućenim slatkim vrhnjem i šećerom u prahu te Kinder Bueno čokoladom. Još malo ostavite u hladnjaku i to je to! Dobar tek!
Cijeli recept možete naći na blogu The Cooking Foodie.