Njam: Recept za palačinke od jabuka, bez brašna!
Ako vam se jede nešto slatko, a (relativno) zdravo i želite isprobati palačinke od jabuka koje se prave bez brašna, imamo baš to! Evo što vam treba i kako ih pripremiti, a tu je i super video s uputama
Sastojci (šalica = 200 ml):
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 200 g jogurta
- 2 jaja
- žličica sode bikarbone
- 2 jabuke
- korica pola limuna
- prstohvat soli
Postupak:
1. Jabuke dobro operite, ogulite i naribajte. Dodajte u smjesu naribanih jabuka koricu pola limuna i promiješajte.
2. U drugoj zdjeli pomiješajte dva jaja, malo soli i jogurt.
3. Zobene pahuljice usitnite u brašno (a možete koristiti i već gotovo zobeno, kokosovo ili bademovo brašno). Dodajte usitnjene zobene pahuljice u smjesu od jaja i jogurta. Dodajte sodu bikarbonu (ili prašak za pecivo) pa sve dobro promiješajte.
4. Sad smjesu od naribanih jabuka prebacite u ovu smjesu i još jednom pomiješajte.
5. Pecite palačinke na laganoj vatri, na nauljenoj tavi, oko dvije-tri minute sa svake strane (ili dok ne porumene). Poslužite uz svježe voće ili domaći namaz od malina, jagoda, borovnica - što god vam srce poželi! Dobar tek :P