Njam: Recept za palačinke od jabuka, bez brašna!

canva
Ako vam se jede nešto slatko, a (relativno) zdravo i želite isprobati palačinke od jabuka koje se prave bez brašna, imamo baš to! Evo što vam treba i kako ih pripremiti, a tu je i super video s uputama
Vidi originalni članak

Sastojci (šalica = 200 ml):

  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 200 g jogurta
  • 2 jaja
  • žličica sode bikarbone
  • 2 jabuke
  • korica pola limuna
  • prstohvat soli

Postupak:

1. Jabuke dobro operite, ogulite i naribajte. Dodajte u smjesu naribanih jabuka koricu pola limuna i promiješajte. 

2. U drugoj zdjeli pomiješajte dva jaja, malo soli i jogurt.

3. Zobene pahuljice usitnite u brašno (a možete koristiti i već gotovo zobeno, kokosovo ili bademovo brašno). Dodajte usitnjene zobene pahuljice u smjesu od jaja i jogurta. Dodajte sodu bikarbonu (ili prašak za pecivo) pa sve dobro promiješajte.

4. Sad smjesu od naribanih jabuka prebacite u ovu smjesu i još jednom pomiješajte. 

5. Pecite palačinke na laganoj vatri, na nauljenoj tavi, oko dvije-tri minute sa svake strane (ili dok ne porumene). Poslužite uz svježe voće ili domaći namaz od malina, jagoda, borovnica - što god vam srce poželi! Dobar tek :P

 

Posjeti joomboos.24sata.hr